Szépségápolás helyi forrásból
A bio- és helyi élelmiszerek iránti érdeklődés világszerte egyre nagyobb a tudatos táplálkozás hívei között. A helyi szépségápolás helyszínei a gyógyfürdők, melyek a saját szolgáltatásaikon túl, tudatos ökokoncepció alapján, a helyi termelőktől szerzik be az éttermek alapanyagait, illetve ezekből állítanak elő natúr kozmetikumokat.
Fitnesz és diéta az okostelefonra
Az okostelefonok robbanásszerű elterjedésével a fejlesztők egyre hasznosabb egészségtámogató applikációkkal rukkolnak elő. Letölthetünk telefonunkra kalóriaszámlálót, étrendtervezőt, diétás recepteket, kalkulátorokat, fitneszprogramokat, edzéstervezőt. A legjobbakat ugyan angolul, de manapság ez már nem jelenthet akadályt.
Gyorsabban, ugyanolyan hatékonysággal
Egyre népszerűbbek a rövid, ám intenzív edzéstípusok, hiszen legtöbben az időhiányra fogják az edzések kihagyását. Ide tartoznak a magas intenzitású intervall tréningek, melyek segítségével rövidebb idő alatt érhetjük el a céljainkat. Itt elsősorban azokra a fitneszgépekre kell gondolni, melyek például vibrációs hatással egyszerre sok izmot stimulálnak. Fontos azonban figyelembe venni, hogy ez a fajta edzés nem felel meg mindenkinek, a hagyományos edzéstípusok is nagyszerűek.
Teret nyernek az anti-GMO-mozgalmak
A génmódosított élelmiszerek ellen harcoló szervezetek egyre erőteljesebben hallatják hangjukat. Elsődleges követelésük, hogy a gyártók tüntessék fel az élelmiszerek címkéin, ha génmódosított alapanyagot használtak fel. A vásárlónak tudnia kell, mit fogyaszt, és meg kell adni neki a döntés szabadságát.
Éberség – tudatos kontroll az étkezési szokások felett
Egyáltalán nem új gondolat, hogy figyeljünk az adagokra, az ételeink minőségére. De a kütyükorszakban hajlamosak vagyunk ebédelés közben is a leveleinket olvasni az okostelefonon vagy épp a közösségi oldalon megosztani, mit is eszünk, kivel és hol. Az éberségmozgalom azt tanítja, hogy ezeket a rossz szokásokat le kell vetkőzni, és csak az evés, pontosabban a táplálkozás szándékával érdemes leülni enni.
A szakemberek azt javasolják, hogy közben figyeljünk az illatokra, élvezzük az ízeket, és ha magunk főzünk, ügyeljünk arra, hogy szép is legyen az étel, amit feltálalunk. Ismerjük fel, ha kezdünk eltelni, tanuljuk meg időben befejezni az étkezést.
A sérülések helyreállítása
A nők ma sokkal aktívabb életet élnek, mint egy generációval ezelőtt. Ugyanúgy élvezik az extrém sportokat, futnak, búvárkodnak, kerékpároznak, „testépítenek”, ennek eredményeként nagyobb arányban is sérülnek meg, mint az édesanyjuk generációja annak idején.
Ortopéd orvosok állítása szerint egyre fiatalabb pácienseken kell ortopédiai helyreállító műtéteket végezni, töréseket, zúzódásokat, szalagszakadásokat helyreállítani. Az egészségügyi technológia óriási fejlődésen ment át, elképesztő megoldásokkal képesek ma már pótolni például elvesztett végtagokat is, ami lehetővé teszi a korábbi életminőség fenntartását.
Smaragdzöld fogyókúra, gyökerek, tengeri herkentyűk
Smaragdzöld színben pompázó zöldségek alkotják az év diétáját. Hóbortosnak tűnhet az ötlet, de tény, hogy sok hasznos és egészséges zöldség tartozik ebbe a körbe: a legismertebb a brokkoli, a méregzöld paprika, a salátafélék, a káposztafélék, a zöldfűszerek, az uborkafélék, a cukkini. A gyökérzöldségek, mint például a rutabaga, a paszternák, a csicsóka és a bojtorjángyökér, mind magasabb rost-, alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek, érdemes minél gyakrabban beépíteni mindegyiket az étrendünkbe.
Mivel a trend a csökkentett szénhidrát-, magas fehérjetartalmú táplálkozás, egyre nagyobb mértékben fogyasztunk a tenger gyümölcseiből is. Szakértők szerint az lesz a tendencia, hogy az emberek elfordulnak a hagyományos, megszokott húsfajtáktól, egyrészt, mert a takarmány ára megy felfelé, így a húsé is, illetve megértik, hogy a bolygó metán terhelését meg kell állítani. Ennek legfőbb okozói pedig – természetesen mások mellett – a szarvasmarhák.