Csak azért, mert diétázunk, még nem kell lemondanunk minden földi jóról, igaz? Most mutatunk egy olyan desszertet, ami light változatban is isteni finom!
Hozzávalók:
- A piskótatekercshez:
- 4db tojás
- 4ek eritrit
- 0.5csom sütőpor
- 0.5mk fahéj
- 2ek rizsliszt
- 2ek kukoricaliszt
- A töltelékhez:
- 6ek baracklekvár
- 0.5mk fahéj
- A tetejére:
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, az eritritet elfelezzük, a felét a sárgájához, a felét a fehérjéhez adjuk, és mindkettőt habosra verjük.
- A sütőporral és a fahéjjal elkevert kétféle lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük. Végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 10 percig sütjük, és még melegen, a papírral együtt feltekerjük, és úgy hagyjuk hűlni.
- Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a fahéjjal elkevert baracklekvárral, ismét feltekerjük, majd felszeleteljük. Tálaláskor meghintjük porrá őrölt eritrittel.