A piacon rengeteg friss gyümölcs található. Ezek azonban nem csak belső, de külső egészségünket és szépségünket is remekül szolgálják. A friss gyümölcspakolásnál semmi sem tesz jobbat a bőrnek, hiszen a gyümölcssavak közvetlen és azonnali ápolást, felfrissülést nyújtanak.

Így szépítenek a gyümölcsök: ne csak edd, kend is!

Miért jó a gyümölcspakolás?

A gyümölcsök magas víztartalmuk következtében erősen hidratálják a bőrt. A gyümölcssavak eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a vitaminok azonnal a bőr mélyére hatolnak és kifejtik tápláló hatásukat.
A zamatos gyümölcsnél semmi sem frissíti fel jobban az arcbőrt. A különféle gyümölcsöket akár önmagukban, különösebb kiegészítő vagy adalékanyag nélkül is alkalmazhatjuk. Az érzékenyebb bőrűek azonban használjanak a pakolásokhoz valamilyen lágyító anyagot vagy kerüljék a túlzottan savas gyümölcsféléket. Hetente egyszer mindenképpen érdemes egy kis gyümölcskúrát tartani! Itt az idő, hogy kipróbálja a leghatékonyabb pakolásokat!

Zsíros bőrre

Eper: magas E- és C-vitamin-tartalma miatt erősíti a bőr kötőszöveteit, korrigálja a kisebb ráncokat. Nem túl savas gyümölcs, így az irritációra hajlamos bőrre is jótékony hatású. Az eper mellett alkalmazható a szamóca is, éppen olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint az eper.

A pakolás elkészítése

4-5 nagyobb szem epret alaposan mossunk meg, majd egy villa segítségével pépesítsük. Keverjük össze egy evőkanálnyi natúrjoghurttal. Ha túl folyós lenne, egy teáskanálnyi korpával erősíthetjük a pakolás szerkezetét. Alaposan keverjük össze, és tegyük tíz percre a hűtőbe. Ez idő alatt alaposan mossuk, tisztítsuk meg az arcot. A tiszta arcbőrre óvatosan vigyük fel a pakolást, hagyjuk rajta 10 percig, majd langyos vízzel mossuk le. Az eper magába szívja a nedvességet anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Mivel normalizálja az arcbőr hidratációját, rendkívül gyorsan eltünteti a pattanásokat, apróbb mitesszereket is.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.
Így marad lapos a has a klimax után is
Válaszd a hízás helyett a lapos hasat! Légy 50 év felett is fantasztikusan nőies és csinos! Megtudhatod, mi ennek a titka.
Készíts igazi, cukormentes szilvalekvárt!
Ha eddig nem tudtad magad rávenni a befőzésre, ezt a sütőben készült cukor és tartósítószer nélküli szilvalekvár receptet mindenképp ki kell próbálnod!
Dinnyediéta, ha gyorsan kell ledobnod néhány kilót
A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.

Ajánlataink