A hagyományosan liszttel és krumplival készülő tészta az új módszerrel sokkal könnyebb lesz, mint az eredeti változatban, így mindenkinek érdemes kipróbálnia fogyókúrától függetlenül is!
Íme, a remek újítás:
Hozzávalók:
- 250 gramm túró
- 10 dkg bármilyen diétás vagy szénhidrátcsökkentett liszt
- 2 tojássárgája
- 20 gramm vaj
- 1 tk. édesítő
- csipet só
Prézlihez:
- 1-2 tk. vaj
- 1 csészényi darált dió vagy mák
Így készítsd el:
A hozzávalókat gyúrd össze alaposan. Majd a tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyzeteket. Fahéjas, édesítős szilvával töltsd meg. Hajtsd be a széleit, és formálj belőle gombócokat. Forrásban lévő sós vízben főzd meg a gombócokat, vagy ha van gőzedényed gőzöld ki abban, úgy a legegyszerűbb. Vajon pirított dióban esetleg mákban forgasd meg. Édesített fahéjas tejföllel kínáld!
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Karamellszelet – Egészséges vegán desszert
- Bögrés cseresznyés süti
- Málnás brownie
- Zabkorpás-csokoládés keksz