A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.

Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje

Aki rendszeresen jár az oldalunkon, az már tudhatja, hogy különösen szeretünk kísérletezni a brownie-val. Ajánlottunk már krémsajtos brownie-t, édesburgonyás brownie-t, készítettünk brownie golyót, most pedig a szezon egyik kedvenc gyümölcsével, a málnával párosítjuk a népszerű csokis/kakaós süteményt. A málnás brownie receptjében az édes ízt ezúttal az igen közkedvelt xilit, vagyis nyírfacukor biztosítja. A nyírfacukor előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy az energiatartalma 40 százalékkal, a szénhidráttartalma pedig 75 százalékkal alacsonyabb a cukorénál, a glikémáis indexe pedig mindössze 7. Az állaga szinte ugyanolyan, mint a cukoré, kiválóan lehet vele sütni, főzni (azt vegyük figyelembe, hogy nem annyira édes, mint a cukor). Viszont egy valamire rendkívül fontos ügyelni: a xilit fogyasztása az arra érzékenyeknél hasi gondokat okozhat!

 

Málnás brownie

Hozzávalók (16-20 szelethez):

100 g + 2 ek megolvasztott kókuszzsír

250 g nyírfacukor

70 g + 2 ek holland kakaópor

¼ tk só

1 tk vaníliakivonat

2 nagyobb tojás

50 g mandulaliszt vagy 75 g teljes kiőrlésű liszt

150 g málna

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy kisebb (20×20 centis) tálat béleljünk kis sütőpapírral.

2. Egy nagyobb lábasban keverjük el a kókuszzsírt, a nyírfacukrot, a 70 g kakaóport, a sót, majd közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük fel, míg az hozzávalók elolvadnak. Keverjük el alaposan, majd vegyük le a tűzhelyről.

3. A megolvasztott összetevőkhöz adjuk hozzá a vaníliát, a tojásokat, végül folyamatos kevergetés mellett a lisztet is. Végül forgassuk bele a málna fele mennyiségét.

4. Öntsük a simára kevert masszát a tepsibe, majd süssük 22-25 percig. Ellenőrizzük egy villával: akkor van kész, ha a teteje megszilárdult, de belül még kicsit folyékony, nedves. Tálaláskor szitáljuk rá a maradék kakaóport, és díszítsük a félretett málnaszemekkel.

Elkészítési idő: 35 perc

 

DF-tipp:

A brownie-hoz magas kakaótartalmú étcsokoládét és egy kevés kókuszzsírt összeolvasztva csokiöntetet is készíthet!

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink