Liszt nélkül készül – ezáltal gluténmentes –, laktózmentes, és mindösszesen hét hozzávalóból áll. Próbáld ki a csokis édességet a sokoldalúan felhasználható édesburgonyából!

Édesburgonyás brownie glutén- és tejmentesen

Az édesburgonya kiváló béta-karotin-forrás, sok benne a rost, és szénhidráttartalmánál fogva hosszú időre eltelít. Az édesburgonyás brownie tehát nemcsak nagyon finom, de igazán egészséges desszert is. Cukor helyett mézzel édesítjük, de mivel a méz és a cukor energiatartalma nem sokban tér el egymástól, a fogyókúrázók kipróbálhatják energiamentes édesítőszerrel, vagy a cukornál, méznél alacsonyabb energiatartalmú nyírfacukorral is. (Összehasonlításképp: 100 g nyírfacukor 240 kcal-t, 100 g kristálycukor 400 kcal-t, 100 g méz pedig kb. 304 kcal-t tartalmaz.) Mézzel készítve 1 szelet édesburgonyás brownie kb. 145 kcal-t tartalmaz.

 

Édesburgonyás brownie

Hozzávalók (9 szelethez):

130 g mogyoróvaj

120 g főtt édesburgonya

1 db L-es tojás

6 ek méz

20 g cukrozatlan kakaópor

2 tk vaníliakivonat

½ tk szódabikarbóna

idénygyümölcsök a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy 20×20 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi szélén (ennél fogva emeljük majd ki a sütit).

2. A mogyoróvajat, a főtt édesburgonyát, a tojást, a mézet, a kakaóport, a vaníliakivonatot és a szódabikarbónát tegyük a turmixképbe, és járassuk addig, míg krémes állagú masszát nem kapunk.

3. A tésztamasszát öntsük vagy egy spatulával kanalazzuk át az előkészített tepsibe. Süssük az édesburgonyás brownie-t nagyjából 25-30 percig, tűpróbáig.

4. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a süteményt a formában hűlni 15 percig, aztán emeljük ki, és tegyük egy rácsra, és várjuk meg, míg teljesen kihűl. Végül tálaljuk ízlés szerinti idénygyümölcsökkel.

Elkészítési idő: 40 perc

 

DF-tipp:

  • Ha szeretnéd csokiöntetet készíteni a brownie-hoz, olvassz meg 3 ek magas kakaótartalmú étcsokoládét, majd csurgasd a süteményre.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink