Mandulalisztből, nyírfacukorral, sok gyümölccsel készül, csupa egészséges hozzávalóból. A vasárnapi leves után kiváló desszert lehet!

Málnás süti – A nap kedvenc egészséges desszertje

Málnás süti

Hozzávalók (12-16 szelethez):

40 g hajdinaliszt

1 tk sütőpor

1 tk őrölt fahéj

 

 

¼ tk szerecsendió

4 db tojás

55 g nyírfacukor

200 g mandulaliszt

75 g kókuszzsír

1 db citrom reszelt héja

125 g málna + a díszítéshez (lehet mirelit is)

pirított mandulapehely a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tepsit vagy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.

2. A málnás süti tésztájához keverjük el a hajdinalisztet a sütőporral, a fahéjjal és a szerecsendióval.

3. Robotgéppel verjük fel a tojásokat a nyírfacukorral, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Ezután forgassuk hozzá a mandulalisztet, a megolvasztott kókuszzsírt, a citromhéjat és a málna felét. Miután alaposan összekevertük, öntsük az előkészített tepsibe vagy formába, és óvatosan nyomkodjuk bele a maradék málnát.

4. Süssük a süteményt 45 percig. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, fedjük le alufóliával.

5. Miután elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk legalább 10 percig hűlni. Tálaljuk felszeletelve, málnával díszítve. Szórjunk a málnás süti tetejére pirított mandulapelyhet.

Elkészítési idő: 60 perc

 

DF-tippek:

  • Nyírfacukor helyett energiamentes cukorpótlóval is elkészítheti a málnás szelet tésztáját.
  • Tálaláskor kínálhat hozzá némi vaníliakivonattal és folyékony, energiamentes édesítővel ízesített sovány joghurtot vagy görög joghurtot.
  • Málna helyett nyugodtan próbálja ki a kedvenc gyümölcsével! Nagyon finom lesz majd barackkal, de a mindig hozzáférhető almával is igazán tökéletes!

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Állandóan fáradt, és nem tudja, miért? Talán ez az oka!
Ha gyakran küzd kínzó fáradtsággal, és folyton kimerültnek érzi magát, akkor előfordulhat, hogy a mellékvese okozza a problémát. De ne aggódjon, mutatjuk a megoldást!
Zabpelyhes brokkolifasírt – alakkímélő finomság ebédre, vacsorára
Nagyon egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető fogás a ropogós brokkolifasírt! Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.