10 perc alatt kész, teljes értékű szénhidrátot tartalmaz, a súlycsökkentő étrendbe is belefér, ha például reggelire, némi friss idénygyümölccsel fogyasztjuk!

Banános bögresüti – Tápláló reggeli fogyni vágyóknak

A banános bögresüti a zabpehelylisztnek (amely tulajdonképpen őrölt zabpehely) köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot, a banán miatt pedig gyorsan felszívódót is tartalmaz. Edzés előtti reggelinek is jó választás lehet! Alig több, mint 200 kalória egy adagja, így például ha egy maréknyi friss, bogyós gyümölcsöt vagy pár almagerezdet is fogyasztunk hozzá, valóban kiváló napindító fogás. Mi nyírfacukorral készítettük, de természetesen energiamentes cukorpótlót is lehet használni, így még alacsonyabb lesz az energiatartalma. A bögresüti tésztáját fel lehet turbózni némi apróra vágott dióval, mandulával vagy mogyoróval. Aki nem fogyókúrázik, 1 ek apróra vágott étcsokoládét is keverhet hozzá.

 

Banános bögresüti

Hozzávalók (1 személyre):

2 ek zabpehelyliszt

1 ek mandulaliszt

1-2 tk nyírfacukor

½ tk sütőpor

csipetnyi őrölt fahéj

½ db banán (a maradékot daraboljuk fel, és fagyasztózacskóba téve helyezzük a mélyhűtőbe a következő adag banános bögresütihez)

1 ek zsírszegény tej

 

Elkészítése:

1. Tegyük a zabpehelylisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sütőport és a fahéjat egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze.

2. Adjuk a száraz hozzávalókhoz a villával pépesített banánt és a tejet, majd jól dolgozzuk össze. Adjunk neki néhány percet, hogy a cukor teljesen feloldódhasson.

3. A tésztát kanalazzuk bögrébe (esetleg kis ramekinformába), majd mikrózzuk kb. 2 percig. A mikrók erőssége eltérő lehet, előfordulhat, hogy kicsivel kevesebb vagy kicsivel több idő kell a sütinek a tökéletes állaghoz.

4. Miután kivettük a mikróból, hagyjuk kicsit kihűlni a banános bögresütit, aztán már fogyaszthatjuk is!

Elkészítési idő: 10 perc

 

DF-tippek:

  • Tej helyett használhatunk mandulaitalt is, ebben az esetben az alapból már gluténmentes desszertünk vegán is lesz.
  • A mandulaliszt és a zabpehelyliszt fele-fele arányban adja ki azt az állagot, ami talán a legfinomabb, de kizárólag zabpehelylisztből is el lehet készíteni, viszont így picivel talán szárazabb lesz a végeredmény.
  • Ha csokoládés ízű végeredményt szeretnénk elérni, fahéj helyett 1 tk cukrozatlan kakaóport is adhatunk a tésztához.

 

Ez is érdekelhet:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink