Cukormentes, laktózmentes, seperc alatt kész, utána csak le kell fagyasztani, és már kanalazhatjuk is!

A nap kedvenc alakkímélő desszertje: diós-fahéjas banánfagyi

Ez a banánfagyi tényleg az egyik legegyszerűbb édesség a világon. Tulajdonképpen a robotgép és a hűtő elvégzi helyettünk a munkát, nekünk csak a hozzávalókat kell előkészíteni.

A diós-fahéjas banánfagyi cukor nélkül készül, édességét a banán és minimális mennyiségű méz adja. Tejterméket nem tartalmaz. A banán és a fahéj íze remekül passzol egymáshoz, a dió pedig már csak a ráadás: fel lehet használni natúr változatban is a diót ehhez a recepthez, de ha van egy kis időnk, a durvára vágott diót felhasználás előtt érdemes kicsit megpirítani száraz serpenyőben, mert így még finomabb lesz a banánfagyi!

 

Diós-fahéjas banánfagyi

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

3 db banán meghámozva, feldarabolva, lefagyasztva

1 tk méz

½ tk őrölt fahéj

½ csésze durvára vágott, pirított dió

ízlés szerint 50 g cukormentes csokoládé apró darabokra törve

 

Elkészítése:

1. A lefagyaszott banándarabokat tegyük a konyhai robotgépbe, majd indítsuk be a gépet. Addig járassuk a masinát – ez néhány perc lesz – amíg teljesen szép, sima állagú pépet nem kapunk.

2. Adjuk hozzá a masszához a mézet és a fahéjat, majd keverjük addig, míg az ízesítők teljesen el nem keverednek a banános alapban.

3. A banánfagyi alapját töltsük üres jégkrémes dobozba vagy fagyasztóba helyezhető műanyagtartóba, majd forgassuk hozzá a megpirított diót és ízlés szerint a kis darabkákra vágott csokit. Végül tegyük be a mélyhűtőbe.

4. Nagyjából 3-4 óra kell a desszertnek, míg jégkrém állagúra szilárdul.

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

 

Tippek:

  • Dió helyett mandulával vagy mogyoróval is készíthetjük.
  • Habár fagyiról van szó, az alapot nem muszáj lefagyasztani. Sima banánkrémként is rendkívül finom!
  • Amennyiben vegán édességet szeretnénk készíteni, a mézet cseréljük juhar- vagy rizsszirupra.
  • Tálaláskor megszórhatjuk házi készítési granolával is (aki fogyókúrázik, az ebben az esetben hagyja ki belőle a csokit, akkor is, ha a csoki cukormentes).

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink