Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.  Szerencsére ma már egyre nagyobb a hajlandóság egy jobb, tudatosabb életminőség elérése felé – ami nagymértékben köszönhető az egészségügyi szakembereknek, tanácsadóknak és a hasonló területen dolgozóknak egyaránt.

Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is

Egészségügyi szaktanácsadók és dietetikusok, személyi edzők segítik az emberek fejlődését

Az egészségéért az ember maga felel – de felemelő érzés másokon is segíti. A jó hír, hogy erre ma már bőven van kereslet és kínálat is. Sőt, egyre több az új szakma, az elhelyezkedési lehetőségek sokrétűek. A városokban is egyre többen járnak mozogni, sportolni, élnek tudatosabb életet. Az olyan kisebb vidéki településeken is, mint amilyen például a hangulatos, történelmi Eger városa, ahol szintén egyre többen élnek és laknak.

Aki táplálkozási szaktanácsadó, dietetikus, személyi edző vagy egyéb egészségügyi pozícióban keres munkát, jó eséllyel talál – Eger városában például a https://egerallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar linkre kattintva az EgerAllas.hu oldalán is lehet jelentkezni az aktuális lehetőségekre.

Hogyan lehetséges elérni az egészségügyi tudatosságot és miért olyan fontos ez?

Az egészségügyi tudatossághoz kelleni fog maga az ember – eltökéltség és motiváció nélkül ugyanis nehéz lesz bármit csinálni. A tudatos életmód pedig a helyes információk elsajátításával, tanulással kezdődik, vagyis ismerni kell az egészséges étrend és táplálkozás alapjait, a testmozgás és a mentális jólét egyensúlyát, azok hatásait és így tovább. Aki pedig minőségibb, tudatosabb életet él, nagyobb eséllyel kerülik majd el a betegségek is.

Az is fontos továbbá, hogy rendszeresen járjunk szűrővizsgálatokra, általános kivizsgálásokra, még akkor is, ha egyébként kutya bajunk. Így a mélyebben lappangó betegségekre is még időben fény derülhet.

Tudomány, szakértők vs. áltudomány, szélhámosság

A magasabb fokú tudatosság mellett sajnos gyakran találkozunk áltudományos állításokkal és szélhámosságokkal is, különösen az interneten vagy “önjelölt szakértők” körében akik szándékosan vagy szimplán információk hiányában, tévhitekkel, de félrevezetik az embereket.

A tudományos alapú információk és a képzett szakemberek tanácsai között fontos különbséget tenni, hogy elkerülhető legyen a félrevezető vagy nem bizonyított eljárások alkalmazása. Az áltudományos módszerek és a divatos, de tudományosan nem megalapozott tanácsok veszélyeztethetik az egészségügyi állapotot, ezért is fontos, hogy hiteles forrásokból tájékozódjunk, valamint elsősorban szakértői véleményekre alapozzuk döntéseinket.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.

Ajánlataink