Senkinek nem mondunk újat azzal, hogy az évek múlásával a külsőnk sokat veszít szépségéből. A húszas évek elején a bőr már egyre kevesebb kollagént termel, pedig ez az anyag a felelős a bőr fiatalon tartásáért, feszességéért. de a szem és a haj is veszít csillogásából, ragyogásából. Van azonban számos trükk és praktika, amellyel, ha meg nem is állíthatja az időt, lényegesen lassíthat az általa okozott folyamatokon.

Állítsa meg az időt!

Árulkodó kéz

Sokszor nagy gondot fordítunk arcunk, arcbőrünk szépségére, de hajlamosak vagyunk elhanyagolni a kezünket.

Egy szép manikűr még kevés. A kezet is odaadóan kell ápolni, ugyanis a kor a kézen látszik meg a leghamarabb. Mivel kezünk rengeteg környezeti ártalomnak van kitéve, az érzékeny bőr könnyen megadja magát ezeknek a hatásoknak. a mosogatás, a hideg, a meleg, az UV-sugárzás mind-mind rongálják a bőrt. Az UV-sugárzás például melanin-túltermelést okozhat, melynek következtében barna foltok csúfíthatják el a kezet. Mindennap, akár többször is használjon gyorsan felszívódó, aloe verát vagy kamillát tartalmazó krémet. ezek nyugtatják, ápolják a bőrt. Estére vagy éjszakára ápolja a kezét körömvirágot tartalmazó, zsírosabb krémmel. Hetente egyszer vastagon kenje be zsíros, körömvirágos krémmel és legalább pár órára húzzon rá pamutkesztyűt. Így a hatóanyagok maximálisan beszívódnak, a bőr pedig sima, egyenletes és hidratált lesz.

Ragyogó arc

Minél kevésbé hidratált az arc, annál jobban látszódnak a kisebb-nagyobb ráncok, annál fénytelenebb, és így öregebbnek is tűnik.

Nagyon fontos tehát, hogy a bőr ne kerüljön a dehidratáltság állapotába. ehhez nem csak az kell, hogy reggel és este könnyű, lehetőleg vizes alapú hidratáló krémet használjunk. Nagyon fontos a szervezet belső hidratációja is. Lehetőség szerint naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot kellene elfogyasztanunk ahhoz, hogy a bőr ne száradjon ki. A legjobb, ha ez tiszta víz vagy gyógytea. A szénsavas üdítők, a kávé vagy az alkohol nem segítik a bőr hidratáltságát. Sőt mindezek csak folyadékot vonnak el a szervezettől.

Csillogó szemek

A szem körüli bőrnél vékonyabb bőrfelület nincs a testen. Éppen ezért, ennek az érzékeny területnek az ápolása különösen fontos.

Már arcmosásnál is legyünk kíméletesek. Amikor szárazra töröljük az arcunkat, a szem környékén éppen csak itassuk fel a vizet. A sminket lehetőleg vattapamacs és ápoló arclemosó segítségével távolítsuk el. A szem környékére ne alkalmazzuk az általános, éjszakai hidratálót. Ezt a területet ugyanis irritálhatja egy nem speciálisan szemkörnyéket ápoló készítmény. Alkalmazzunk nagyon kis mennyiségben szemránckrémet. Ügyeljünk arra, hogy valóban csak keveset vigyünk fel a szem környékére, mert a túl sok krém nem szívódik fel és a felesleg eltömíti az egyébként is érzékeny pórusokat. Sokan reggelente karikás szemmel néznek a tükörbe. Erre a problémára gyakran nincs magyarázat. Persze lehet fáradtság, kialvatlanság, de sokan vannak, akik genetikailag szenvednek a szem alatti karikáktól, függetlenül attól, mennyit alszanak.

Nyakas kérdés

A napsugárzás nem csak az arcokban és a kézfejekben tud kárt tenni. különösen érzékeny az UV-sugárzásra a nyak és a dekoltázs.

Hiába a feszes, ragyogó arcbőr, ha a nyak ráncos, a dekoltázs pedig gyűrődik. Sokan azért hanyagolják el ezeket a területeket, mert a változás, a gyűrődés vagy az esetleges ráncok később jelennek meg, mint az arcon. Talán késnek az elváltozások, ám ha eljött az idő, hirtelen csapnak le. Szinte egyik napról a másikra megjelenhetnek éles ráncok a nyakon, és felfedezhetjük egy reggel, hogy a dekoltázs mintha furcsán gyűrött lenne. Ennek elkerülése érdekében mind a nappali, mind pedig az éjszakai arckrémünkből juttassunk a nyakunkra is. A dekoltázsra érdemes kifejezetten dekoltázs ápolására kifejlesztett készítményt alkalmazni. a nyakra és a dekoltázsra időtől függetlenül kerüljön UV-védelemmel ellátott krém.

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink