A természetes szépség és az egészség belülről fakad. A megfelelő ételek fogyasztásával, helyes étrend kialakításával méltóképpen gondoskodhat bőre és szervezete állapotáról. Sőt a gondosan megválasztott ételek akár évekkel is megfiatalíthatják – és nem csak a külsejét. Vegyen egy nagy levegőt és vágjon bele egy valódi, fiatalító étrendbe. Mindössze egy hét, és a változás máris szemmel látható lesz.
Fiatalító élelmiszerek
Az alábbiakat a hétnapos kúra során fogyassza napi rendszerességgel.
Piros kaliforniai paprika
Kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a zöld vagy a sárga paprika, ezenkívül kilencszer több karotin van benne, mint más paprikában. Ez azért fontos, mert a máj a karotinokból A-vitamint generál. A pirospaprika folsavban is gazdag, amely fiatalon tartja a bőrt, a paprika antioxidáns-tartalma pedig egyebek között a szív egészségéért is felelős.
Jégsaláta
Saláta- vagy szendvicskészítésnél időnként cserélje le a fejes salátát ropogós jégsalátalevelekkel. Már 3-4 nagyobb levél jégsaláta biztosítja az egy napra javasolt A-vitamin-mennyiség 15 százalékát.
Quinoa
Nagyon magas tápértékű fehérjeforrás, rostban igen gazdag. Magas a magnézium-, foszfor-, vas- és kalciumtartalma, amely segít fiatalon és erősen tartani a csontrendszert. Ezenkívül B- és E-vitamint is tartalmaz. Vértisztító hatással rendelkezik, ráadásul gluténmentes, nagyon könnyen emészthető.
Tojás
Komplex fehérjeforrás, amely nem csak segít a csontritkulás megelőzésében, de magas A-vitamin-tartalma miatt a szemek épségéért, az éles látásért is felelős. Gazdag K- és D-vitaminban, amely erősíti a csontrendszert.
Sovány fehérjeforrások
A sovány, de fehérjében gazdag fehérjeforrások, mint a csirke, a pulyka vagy a halak tökéletesen alkalmasak a mindennapos fogyasztásra. A fehérje azért is fontos, mert segíti a kollagéntermelést, amely a bőr fiatalságáért, feszességéért felel. Ráadásul elősegíti a pajzsmirigy megfelelő működését, így jobban kontrollálható az egészséges testsúly.
Barna rizs
Nagyon jó rostforrás, vér- és májtisztító hatással rendelkezik. Ráadásul nagyon magas a B1-vitamin-tartalma, amely elősegíti a keringési rendszer megfelelő állapotát, segít megelőzni a korai ráncokat, felelős a bőr rugalmasságáért.
Diófélék
Kevesen tudják, de a diófélék nagyon jó rézforrások. A réz valójában mérgező színesfém, de ez csak nagy mennyiségre igaz. Kis mennyiségben elengedhetetlen eleme a felnőtt szervezet működésének. A réz a felelős az oxidációs-redukciós folyamatokért, nagy szerepe van az idegrendszer helyes működésében. Ráadásul a szervezet rézmennyisége nagyban meghatározza a haj színének állapotát. A réznek köszönhető a csillogó hajkorona, hiányában pedig fakó hajszín és korai őszülés is jelentkezhet.
Bogyós gyümölcsök
Erősítik az immunrendszert, béltisztító hatással rendelkeznek. Magas vitamin- és folyadéktartalmuk miatt elősegítik a szervezet hidratáltságát, szépítik, feszesítik az arcbőrt. Mivel nagyon magas az antioxidánstartalmuk, késleltetik a ráncok kialakulását.
Olajos halak
A legtöbb hal gazdag B12-vitaminban, valamint jódban, amely a pajzsmirigy optimális működéséhez szükséges. A zsírosabb halak, mint a lazac, a hering vagy a makréla, telítetlen zsírsavban gazdagok, hozzájárulnak a szív és az érrendszer megfelelő működéséhez. Ráadásul belülről szépítik, ápolják a bőrt.