A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.

Dinnyediéta, ha gyorsan kell ledobnod néhány kilót

Becsapós édesség

Elsőre azt gondolnánk, hogy a dinnye tele van cukorral, és annak köszönheti édes ízét, és a legtöbben ezért nem mernek belőle falatozni diétázás alatt. Pedig nem kell tőle tartani! Mivel 100 gramm, vagyis nagyjából egy csésze görögdinnye összesen 6 gramm cukrot tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy más gyümölcsökhöz, például szőlőhöz, mangóhoz, de még az ananászhoz és grépfrúthoz képest is kevesebb van benne.

Viszlát, nassolás!

Ennek a mennyei édes íznek van egy további előnye is: ha dinnyét eszünk, akkor könnyen csillapítja a különböző desszertek iránti vágyunkat, emiatt már csak ezért is kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz a nap folyamán. Ráadásul segít szinten tartani a vércukorszintünket is, így nem tör ránk a farkaséhség. Ezért is érdemes reggelire vagy éppen vacsorára falatoznunk belőle.

Könnyed kalóriák

Nemcsak a cukor-, hanem a kalóriatartalma is elhanyagolható. Vagyis akár bátran eltüntethetünk akár egy hatalmas szeletet is, akkor sem rontjuk el vele a diétánkat. Ugyanis 1 csésze görögdinnyében mindössze 46, a mézdinnyében 64, míg a sárgadinnyében 60 kalória van.

Felpörgető finomság

Ha kellő mennyiségű dinnyét eszünk, azzal támogatjuk, hogy felpörögjön a szervezetünk anyagcseréje. Mégis hogyan? Magas a rosttartalma, ami támogatja ezt, emellett tele van értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal, például káliummal, kálciummal, magnéziummal, vassal, amik mind segítenek abban, hogy felgyorsuljon az anyagcsere.

Lakjunk jól vele

Szinte már egy szelet után azt érezzük, hogy mindjárt kipukkadunk? Ez annak köszönhető, hogy nagyon magas a víztartalma, így pillanatok alatt eltelít és sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. További előny, hogy hidratálja is a szervezetünket, amire nagy szükség van a forróságban.

Dinnyediéta – 7 napos étrenddel

Dinnyediéta Fotó: Shutterstock

Mennyei trükkök

Jeges álom

2 szelet dinnye levéből készítsünk jégkockákat és ezeket tegyük bele a vízbe. Nemcsak a szomjunkat csillapítja, de azt is elérhetjük, hogy később legyünk éhesek.

Túrós finomság

1 csésze sárgadinnyét kockázzunk fel és keverjük el ½ csésze túróval vagy ricottával, mert így biztosítjuk a szervezet számára a szükséges napi vas és kálcium bevitelt.

Édes-sós randevú

Keverjünk össze 1 marék madárbegy salátát, 1 csésze kockára vágott sárgdinnyével és ½ csésze fetával, majd tegyünk hozzá 2 szelet sonkát. Ugyanis szakértők szerint a sós és édes ízek kombinációja könnyebben eltelít, így később leszünk éhesek

Dinnyés smoothie

1 csésze sárga és 1 csésze görögdinnyét tegyünk egy turmixba, adjunk hozzá 1 csésze limonádét és 1 teáskanál barnacukrot, majd pépesítsük. A gazdag ízvilágú ital nemcsak a szomjunkat oltja, hanem akár egy könnyed desszertnek is kiváló.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.

Ajánlataink