HOZZÁVALÓK:
- 2 csésze (200 g) fehér mandulaliszt
- 1/4 csésze diétás cukor
- 2 ek citromhéj
- csipet só
- 2 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
- 1 tk citromlé
- ¼ csésze (2 g) porrá tört diétás cukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.
2. Egy közepes keverőtálban kavard össze a mandulalisztet, a kristálycukrot, a citromhéjat és a sót. Tedd félre.
3. Egy nagy tálban, gépi habverővel, közepes sebességgel verd föl a tojásfehérjéket, míg puha kúpot nem formál. Keverd bele a citromot, majd a lisztes keveréket. Sűrű tésztát kapsz.
4. Formálj másfél evőkanál nagyságú labdacsokat, hengergesd a porcukorba, és helyezd őket, egymástól 5 cm távolságra az előkészített tepsibe.
5. Süsd 15-17 percig, vagy amíg a tetejük berepedezik, és az aljuk enyhén megbarnul. Hagyd teljesen kihűlni a sütőpapíron. Légmentes dobozban 3 napig is eltartható.