Ha diéta közben is édességre vágysz, a fagyimuffin lesz a te süteményed. Pillanatok alatt össze tudod dobni, és egy-két darabot bátran megengedhetsz magadnak belőle, sőt, akár többet is. Ez a süti ugyanis cukormentesen készül, így néha egy picit megengedhetsz magadnak! Rácz-Gyuricza Dóri – aki heti egy-két bomba desszertet garantáltan felrak az Insta-oldalára, receptestül – ötletét a mindmegette.hu szúrta ki és mi is örömmel osztjuk meg veletek. Ezúttal a hagyományos muffinsütőt egy kicsit másként használta Dóri és egy pillanatok alatt elkészíthető, szuperegészséges, epres-joghurtos, granola-alapú fagyira emlékeztető finomságot készített.
ÍGY KÉSZÜL A FAGYIMUFFIN
Hozzávalók 6db-hoz:
- 2 bögre granola
- csipet fahéj
- 1 banán összenyomkodva
- 2 ek mogyoróvaj
- édesítőszer
- 1 doboz görög joghurt
Elkészítése:
- A granolát, a fahéjjal, a banánnal és a mogyoróvajjal elkeverjük, majd a szilikon muffinforma aljára nyomkodjuk.
- Erre kanalazunk, szilikonformánként 2-2 evőkanál édesítőszerrel ízesített görög joghurtot (ha gyerekeknek készítjük, ebbe is keverhetünk inkább banánt).
- A tetejére friss epret szeletelünk, majd 2 órára a fagyasztóba tesszük.