Gyakori, hogy egy családban úgy tűnik, mindenki más irányba halad: a gyerekek idejét lekötik az iskolai feladatok, a szülők munkahelyi problémáktól, anyagi gondoktól szenvednek, így aztán a közös programok, a meghitt beszélgetések lassan megszűnnek. A családi harmónia megőrzése azonban nagyon fontos, hiszen e nélkül a legfontosabb, az érzelmi biztonság tűnik el. Segítünk, hogy megőrizze családja boldogságát.

Jól működő családok

Legyen „küldetése” a családnak!

Szervezeteket és vállalatokat úgy hoznak létre az emberek, hogy megfogalmazzák a legfontosabb céljaikat. Miért lenne ez másképp a családdal? Ha egy férfi és egy nő családot alapít, mindketten szeretnének valamit: elsősorban érzelmi és anyagi biztonságot. A gyerekek megszületése után sem változik a helyzet. A gyerekeket is el kell helyezni ebben a rendszerben, és nekik is hozzá kell járulniuk ehhez a folyamathoz, az életkoruknak megfelelően. Ehhez elengedhetetlen, hogy a családtagok partnerként tekintsenek egymásra.

Szervezzenek családtörténeti utazásokat!

Ki ne szeretné megmutatni ősei szülőföldjét a gyerekeinek? Kerekedjenek fel, és fedezzék fel közösen a családjuk múltját, történelmét. Keressenek fel távol élő rokonokat, és ha tehetik, vigyék magukkal a nagyszülőket, nagynéniket és nagybácsikat is az útra. Ha ez túl bonyolult és drága lenne, mutassák meg gyerekeiknek, önök hol töltötték a gyerekkorukat! Keressék fel azokat a helyeket, ahová a gyerekeik megszületése előtt jártak, és mutassák meg, hol ismerkedtek meg.

Meséljenek!

A családi történetek nagyon fontosak a kultúra és a hagyományok miatt, és egyfajta kapcsolatot is jelentenek a generációk között. A gyerekek imádják hallgatni azokat a történeteket, amelyekben a szüleik, nagyszüleik gyerekek, és még jobban szeretik az olyan meséket, amelyekben ők a főszereplők.

Vonják be életükbe a nagyszülőket!

Lehet, hogy önök sokat dolgoznak, és alig jut idejük a szüleikre, de a gyerekeiknek szükségük van a nagyszülőkre. Tanulmányok szerint azok a fiatalok, akiknek a nagyszüleik aktívan jelen voltak az életükben, kevesebb lelki problémával küszködtek kamaszként és fiatal felnőttként, ráadásul a szociális kapcsolataik is jobbak voltak, mint azoknak a társaiknak, akik kénytelenek voltak nélkülözni a nagyszülőket. Különösen igaz ez egyszülős háztartások esetében. Segítsék gyermekeiket abban, hogy gyakran eljussanak a nagyszüleikhez, vagy legalábbis rendszeresen tudjanak telefonon beszélgetni.

Családi találkozók? Igen!

Sokan gyűlölik a családi összejöveteleket, pedig ezek szakemberek szerint nagyon fontosak. A fix együttlétek – szombat délutáni sütizések, vasárnapi ebédek – támpontot jelentenek a családtagok életében, várakozással tekintenek rájuk. A legtöbben csak akkor jönnek rá ezeknek az együttléteknek a fontosságára, amikor egy-egy alkalom kimarad.

Tudjanak köszönetet mondani!

Minden alkalommal, amikor a családban valaki úgy érzi, hogy a másik jót tett, köszönjék meg neki. A gyerek levitte a szemetet anélkül, hogy megkérték volna erre? Apa önként elhozta a tisztítóból a ruhákat? Anya késő este is megcsinálta a jelmezt a másnapi sulibulira? Természetes, hogy mindenkinek vannak feladatai egy családban, és azt el is végzi, de vannak helyzetek, amikor a hálánkat ki is kell mutatni. Törekedjenek arra, hogy a jó dolgokat is észrevegyék és megbeszéljék.

Önkénteskedjenek együtt!

Pozitív dolgokat tenni a tágabb közösségért mindenki számára inspiráló. Tanítsák meg erre a gyermekeiket is! Bizonyított, hogy azokban a családokban, ahol a gyerekek a szüleikkel együtt részt vesznek jótékonysági munkákban, melegebb és oldottabb a légkör, mint más családoknál.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink