A természetes ápolószerek nyugtató és szépítő hatása évszázadok óta ismert. Könnyen elkészíthető recepteket mutatunk, amelyekkel nemcsak a stresszt csillapíthatja, de a bőrét ragyogóvá, haját csillogóvá varázsolhatja otthon, kényelmesen.

Kényeztető pillanatok

Érzéki fürdőkeverék

A fehérmályvagyökér és a kamilla puhítja a bőrt, míg a finom illatú levendula és a rózsa kisimítja az idegeket, megnyugtatja az elmét.

Hozzávalók:
▶ 1 csésze finomra őrölt zab
▶ 4 teáskanál szárított kamilla
▶ 4 teáskanál szárított rózsaszirom
▶ 4 teáskanál szárított levendula
▶ 1 evőkanál őrölt, szárított fehérmályvagyökér
▶ 10 csepp rózsaillóolaj
▶ 5 csepp tömjénillóolaj
▶ egy zsebkendő méretű pamutanyag vagy gézdarab

A zabot keverje el a szárított gyógynövényekkel, majd lassan csepegtesse hozzá az illóolajokat. Tegye a keveréket a pamutanyag közepére, csomagolja be, és kösse át egy szalaggal vagy zsinórral. Akassza a zsákot a csapra és folyassa rá a meleg vizet. Ha tele a kád, dobja a tasakot a vízbe, hagyja, hogy lebegjen a víz felszínén. 15 percnél tovább ne tartson a fürdő.

Olajos hajpakolás

A sárgabarack-magolaj értékes összetevői, behatolva a hajszálak belsejébe, táplálják, erősítik és védik azokat. Az almaecet visszaadja a haj ragyogását, eltávolítja a hajápoló szerek maradékát, visszaállítja a haj természetes pH-egyensúlyát. (Ez a pakolás nem ajánlott festett hajra.)

Hozzávalók: 
▶ ½ csésze sárgabarack-magolaj
▶ 20 csepp rozmaring-illóolaj
▶ az öblítéshez ½ csésze almaecet

Keverje össze az olajokat. Masszírozza a keveréket a fejbőrébe és a hajába. Tegyen a fejére egy zuhanysapkát. Melegítsen meg egy törülközőt, tekerje a fejére. Pihenjen, amíg a törülköző kihűl. Kevés samponnal mossa meg a haját, majd óvatosan öblítse le először tiszta vízzel, majd az almaecettel. Szárítsa a haját a megszokott módon.

Testvaj

A hideg, szeles időjárás és a fűtött szobák száraz levegője miatt kiszáradt bőrnek igazi megkönnyebbülést jelent ez a finom, zamatos testvaj. A rózsa, a körömvirág és a kamilla természetes bőrnyugtatók, míg a növényi zsírok, az avokádóolaj és a shea vaj puhává és rugalmassá teszik a bőrt.

Hozzávalók: 
▶ ¼ csésze forgácsolt shea vaj
▶ 1 evőkanál forgácsolt méhviasz
▶ ½ csésze avokádóolaj
▶ 2 evőkanál kókuszolaj
▶ 3 evőkanál növényi glicerin
▶ 10 csepp rózsaillóolaj
▶ 10 csepp körömvirág-illóolaj
▶ 10 csepp kamilla-illóolaj

A shea vajat, a méhviaszt, az avokádó- és a kókuszolajat keverje össze forró vizes edény felett (vagy a shea vajat és a méhviaszt lefedve mikrózza meg, míg cseppfolyóssá nem válnak). Hagyja kihűlni. Adja hozzá a glicerint, majd csepegtesse bele az illóolajokat. Kenje be a bőrét alaposan a krémmel. A maradékot tegye légmentesen záródó edénybe, száraz, hűvös helyen 1 hétig tárolhatja.

Hidratáló arcápoló

A körömvirág kiválóan alkalmas az érzékeny bőr ápolására. Ez a hidratáló megnyugtatja a bőrt és segít megvédeni a környezet okozta káros hatásoktól.

Hozzávalók: 
▶ 4 evőkanál jojobaolaj
▶ 4 teáskanál csipkebogyóolaj
▶ 3 teáskanál forgácsolt méhviasz
▶ 4 evőkanál rózsavíz
▶ 1 db (250 NE) E-vitamin-kapszula
▶ 1 (1000 mg) ligetszépeolaj-kapszula
▶ 7 csepp körömvirág-illóolaj
▶ 3 csepp kamilla-illóolaj

Olvassza fel a méhviaszt, adja hozzá a jojoba- és a csipkebogyóolajat. Várja meg, míg langyos lesz, adja hozzá a rózsavizet. Ha kihűlt, keverje bele a kapszulák tartalmát és az illóolajokat. Tegye kicsi, széles szájú, zárható üvegedénybe. Használat előtt melegítse fel a tenyerében a krémet, és úgy masszírozza be a bőrébe.

Ezek is érdekelhetnek

Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.
Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.

Ajánlataink