Három trükk, amivel újra felhasználhatod a megmaradt gyertyákat. Így kevesebbet kell költened!

Mit kezdjük otthon a megmaradt gyertyával?

Sokan jártunk már úgy, hogy megvásároltuk a drága gyertyát, ám a mécses nem égett le teljesen, és az üveg aljában ott maradt 1-2 centi viasz. Ilyen esetekben öntsünk forró vizet az üvegbe, várjuk meg, amíg a gyertya feljön a tetejére, és gond nélkül eltávolíthatjuk azt. Ezután újra felhasználhatjuk az alábbi módokon.

Mindegy, hogy tömbgyertyáról, vagy üvegben megmaradt gyertyáról beszélünk, egy egyszerű sajtreszelőn lereszelhetjük a maradékot. Ha a gyertya kívülről más színű, mint a belseje, akkor külön-külön papírra, vagy tányérra reszeljük, az eltérő színeket! Ezt követően fogunk egy üres, közepes üveget, méretre vágunk egy kanócot, aminek a végére fogó segítségével egy rajzszöget rögzítünk. Kanál segítségével a különböző színű, lereszelt gyertyákat az üvegbe rétegezzük. Ha félünk, hogy használatig kiborítjuk, akkor hajszárító segítségével megolvaszthatjuk a tetejét picit.

gyertya

Fotó: shutterstock

A másik módszer, ha a lereszelt gyertyát újraolvasztjuk. Ehhez ne használjunk mikrót! Egy nagyobb edényben folyamatosan melegítsünk vizet, a közepébe rakjunk egy konzerves dobozt, amiben felolvasztható a viasz. Adhatunk hozzá színezőanyagot, de illatanyagot is a melegítés során. Amikor a gyertya elolvadt, ugyanúgy kanócot rakunk az üveg aljára (itt használjunk viaszos kanócot), majd az üvegbe öntjük a viaszt. A kanócot ollóval, csattal, vagy hurkapálcával rögzítjük, amíg a viasz dermed.

gyertya

Fotó: shutterstock

Varázslat otthon

Különleges otthoni masszázs

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez az almás süti még diéta mellett is belefér – és mennyei finom!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Diétás ropogtatnivaló: házi répachips
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor titkos tünete: ezért szökik fel a vérnyomásod
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Őszi ízorgia: saláták, amikbe beleszeretsz
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
5 magyar étel, amit soha ne egyél vacsorára, ha diétázol
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
Érzékeny bőr nyáron: így ápold biztonságosan
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Borok, ízek, élmények: jön a Budapest Borfesztivál
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.
Cékla minden mennyiségben: ez a fogyókúra titkos fegyvere
Színes, laktató és tele tápanyagokkal – a cékla igazi diétabomba! Fedezd fel, hogyan turbózhatod vele az étrended, növelheted az energiaszinted, és élvezheted az ízletes, egészséges ételeket minden nap.