Minden évben megfogadjuk, hogy idén magunkra is szánunk egy kis időt az ünnepet megelőző időszakban. Aztán, ahogy telnek-múlnak a napok, rájövünk, hogy a „kötelező” fodrász- és kozmetikuslátogatáson túl idén sem jutott túl sok kényeztetés fáradt testünknek és lelkünknek. Tippek otthoni lazításhoz, szépüléshez, akár az utolsó pillanatokban is.

Varázslat otthon

Almás bőrradír

Mi kell hozzá?

2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál friss almapüré
csipetnyi fahéj

Hogyan alkalmazza?

Keverje össze a hozzávalókat. Zuhanyozás vagy fürdés előtt körkörös mozdulatokkal masszírozza át a testét a keverékkel luffaszivacs vagy fürdőkefe segítségével. Különösen figyeljen a szárazságra hajlamos testrészekre: a könyökre, a sarokra és a térdre. Öblítse le a keveréket magáról bő vízzel, majd zuhanyozzon a szokásos módon. Törölje magát szárazra, majd kenje be a testét tápláló hidratáló krémmel.

Miért jó?

Az alma sok A- és C-vitamint tartalmaz, melyek szépítik, energiával töltik fel a bőrt. Itt az almasav természetes hámlasztó erejét használjuk: segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, miközben regenerálja, megújítja a bőrsejteket.

Csokoládés arcmaszk

Mi kell hozzá?

1/3 csésze kakaópor
3 evőkanál gyógyszertári hidratáló krém
2 teáskanál túró
¼ csésze méz
3 teáskanál finomra őrölt zabpehely

Hogyan alkalmazza?

Keverje össze a hozzávalókat. Vigye fel az arcára a keveréket, feküdjön le és pihenjen lehunyt szemmel 10 percig. Öblítse le meleg vízzel.

Miért jó?

Minden bőrtípusra ideális, használatával a bőr sima, puha tapintású lesz. A zabpehely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, a hidratáló és a méz pedig ápolja, táplálja a bőrt.

Avokádós hajkondicionáló

Mi kell hozzá?

1 érett avokádó
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál tejszín

Hogyan alkalmazza?

Pürésítse az avokádót, keverje hozzá az olajat és a tejszínt és kenje a pépet a hajára. Húzzon a fejére egy zuhanysapkát és tekerje körbe a fejét egy langyos törülközővel. Hagyja hatni fél óráig, majd alaposan öblítse ki a haját. Végül a szokásos módon mosson hajat.

Miért jó?

Az avokádó értékes összetevői táplálják a hajat, miközben a méz segít megőrizni a fejbőr természetes védőrétegét, és természetes antibakteriális hatásánál fogva enyhén fertőtleníti a fejbőrt.

Mézes-olívás kézápoló

Mi kell hozzá?

½ csésze olívaolaj
½ csésze cukor
½ csésze méz

Hogyan alkalmazza?

Mikrohullámú sütőben melegítse meg a mézet. Keverje össze az olívaolajat és a cukrot, dörzsölje át a kezét a keverékkel, majd meleg vízzel öblítse le. A mézet kenje a kezére, húzzon rá nejlonzacskót, tekerje be puha törülközőbe és pihentesse a kezeit 30 percig. Mosson kezet meleg vízzel.

Miért jó?

Az olívaolaj ómega 3 zsírsavtartalma ápolja, táplálja a bőrsejteket, a méz hidratálja a bőrt. Különösen a száraz, viszkető, berepedezett kézbőrre ajánlott.

Szemkörnyékápoló zöld tea

Mi kell hozzá?
2 db zöldtea-filter

Hogyan alkalmazza?

Készítsen magának teát, és amíg elkortyolja a finom, frissítő nedűt, tegye a filtereket a fagyasztóba. A lehűtött filtereket tegye a szemére és pihenjen legalább 10 percig.

Miért jó?

Felfrissíti a tekintetet, szépíti a fáradt bőrt és csökkenti a szemkörnyéki duzzanatot.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink