Hogy hogyan? Hamarosan megtudod.

Női kerékpárt vásárolni könnyebb mint táskát

A fenti kiegészítő vásárlásakor a legfőbb választási szempont, hogy színben melyik szettedhez illik majd, és jól néz-e ki? A kényelem és a tartósság, a karbantartási igény szinte fel sem merülnek. Az pedig, hogy hol használod, magától értetődő.

A megfelelő kerékpáros szaküzletbe kell menni

Amikor hosszas keresgélés után bementem a Berguson kerékpárüzletbe, és közöltem, hogy türkiz női biciklit szeretnék, az eladó szeme se rebbent, csak megkérdezte, hogy mire szeretném használni. Jé, ez eddig nemigen merült fel, csak egy biciklit szerettem volna.

Beszédbe elegyedtünk, és számomra is csak akkor lett világos, hogy a kisvárosi munkába és hazatekerés, meg a boltjáratok mellett szívesen becsatlakoznék a kollégák között szerveződő hétvégi kerékpáros kiránduló körbe.

A női kerékpár váltója

Ez egy újabb kérdést hozott magával: agyváltós vagy láncváltós biciklit válasszak? Mert váltó nélkül nemigen fogom tudni tartani a tempót a többiekkel, és nem fogok tudni feltekerni a dombos részekre. A váltók működését is megmutatta, ma már csak egy pöccintés a karon, és át is vált. Én is kipróbáltam, melléváltás kizárt. Láncváltót választottam, és megtudtam, azt is hogy a keresztbe váltást hogy kerüljem el.

A női kerékpár fékje

A fékről kezdtünk beszélgetni: ma már a legtöbb kerékpárt tárcsafékes verzióban is készítik, én is egy ilyet választottam, mert a biztonság elsődleges szempont. Egy sportosabb, de mégis kényelmes bicajt választottam végül, cross trekking kerékpár a kategória neve. Van benne elöl rugózás, amit emelkedőn kikapcsolhatok, hogy ne vesszen kárba a tekerés energiája. Lehet rá szerelni kerékpár lámpát és csomagtartót (ezeket helyben meg is vásároltam az új csajos bringámhoz, sőt egy kerékpáros szoknyát is!).

Hasznos tudás a Berguson Youtube csatornáján

Az eladóm (András) néha kért egy perc türelmet, amíg valaki döntést hozott és el kellett irányítani, de addig is megmutatta, hogy hol találom a kiválasztott kerékpárok videós bemutatóját a Berguson Youtube csatornáján, amit saját maguk készítettek. Hát ott három perc alatt többet tudtam meg a bringákról, mint eddigi életem során összesen. A tudásom hasznosnak bizonyult, mert teljesen biztos voltam benne, hogy amit vásárolok, az funkcióban méretben is tökéletes számomra.

A méret a lényeg

Szerencsére ma már a kerékpárgyártók 145-195 centiig gyártanak női kerékpárt, így ahogy én is megtaláltam a Bergusonnál a nekem megfelelőt, te is meg fogod. Nekem a 28-cas kerékméret és a hozzá tartozó M-es váz volt a testhezálló. Akkor jó, ha a kormányt fogva a kormány csatlakozása kitakarja az első kerék tengelyét Nagyon fontos, hogy mérethatáron inkább a kisebb vázat válasszátok, mert abból az ülés kihúzásával lehet nagyobbat csinálni, de a nagyból kisebbet nemigen.

A körítés sem mindegy

És tudjátok mi volt a legjobb? Hogy most akcióban van a defektmentesítő a kerékbe (Smile vagy Slime vagy mi a neve), és van ajándék lopásbiztosítás, mégpedig egy elég biztonságos és nagyon olcsó Kriptonyte lakathoz. Ez tényleg ajándék, mert hozzáértők, segítőkészek, kedvesek, és lebeszéltek egy drágább bicajról, mondván, hogy amire nekem kell, arra ez is éppen elég.

Azóta többeknek ajánlottam a Berguson kerékpárüzletet (weboldaluk is van), és mindenki elégedett volt velük, nem csoda, mert a Google értékelésük is 4,5 feletti.

Azóta már a kerékpáros kesztyűket, bukósisakokat és bringás cipőket nézegetem, mert egészen belejöttem. Apropó: 2 hónap alatt mínusz 5 kiló . Életem legjobb döntése volt.

Hozzászólások

Miért aludj többet?
Egy egészséges felnőttnek napi 7-9 óra alvásra van szüksége, ezzel szemben átlagosan 6 óra 40 percet alszunk a hétköznapokon, míg hétvégén átlagosan 7 órát. Ez meglehetősen kevés. A gyerekeknek – életkoruktól függően – ennél is több alvásidőre van szükségük, ők 11-18 órát is átszundíthatnak a napi 24 órából. Megfelelő alvásmennyiséggel boldogabbak, kipihentebbek, testileg, lelkileg erősebbek lehetünk – és a felesleges kilók is gyorsabban lemennek. 
Hihetetlen erősítő gyakorlat, te meg tudod csinálni?
Mintha a fizika összes törvényével menne szembe ez az edzés, mely lényegében az egész testet megdolgoztatja! Gyilkos! Rengeteg videót találhatsz róla a neten, de te vajon meg tudod csinálni?
Amikor agyunkra megy a diéta (szó szerint)!
Tévedés azt gondolni, hogy a szellemi hanyatlás csak a nagyszüleinket veszélyezteti. Az apró feledékenységek, a „jaj, nem jut eszembe” állapot már a harmincas éveink közepétől is jelentkezhet. De megfelelő táplálkozással és mozgással sokat tehetünk azért, hogy szellemileg is frissek maradjunk minden életkorba.
3 zseniális karfiolrecept, ha diétázol
Elképesztő lehetőségeket rejt a karfiol! Ez az egyszerű zöldség hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető! Rosttartalma magas, szénhidrát viszont szinte nincs benne, így az egyik legjobb választás fogyókúrához!
Mit egyél, ha szeretnél több C-vitamint?
A C vitamin fokozza immunrendszerünk működését, ennek köszönhetően lerövidíti a meghűléses megbetegedések hosszát és enyhíti a tüneteket. Azonban a náthán kívül még számos esetben fejti ki jótékony hatását.
Milyen izzadásgátlót vigyek az edzőterembe?
Az aktív életmód megfelelő higiéniát is követel. Nem mindegy, milyen kozmetikumokat használunk a tisztálkodás és az izzadság elleni védelem során. A MAKEUP webáruház szakértői összeállítottak egy listát a legjobb izzadásgátló dezodoroktól, amelyek hatékony védelmet nyújtanak edzés során is:
Éhgyomorra kávét? Tilos vagy lehet? Itt az igazság!
Akad, aki addig semmihez nem kezd hozzá, amíg meg nem itta az első kávéját éhgyomorra. A kérdés csak az, hogy vajon ez egy egészségtelen szokás, amiről mihamarabb le kellene szokni, vagy nyugodtan megtehetjük?
Egy jó módszer, hogy 40 év felett is leolvadjon a hasi zsír
A kor előrehaladtával a súlyfeleslegtől egyre nehezebb megszabadulni. Különösen a has tájékán
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.