Hogy hogyan? Hamarosan megtudod.

Női kerékpárt vásárolni könnyebb mint táskát

A fenti kiegészítő vásárlásakor a legfőbb választási szempont, hogy színben melyik szettedhez illik majd, és jól néz-e ki? A kényelem és a tartósság, a karbantartási igény szinte fel sem merülnek. Az pedig, hogy hol használod, magától értetődő.

A megfelelő kerékpáros szaküzletbe kell menni

Amikor hosszas keresgélés után bementem a Berguson kerékpárüzletbe, és közöltem, hogy türkiz női biciklit szeretnék, az eladó szeme se rebbent, csak megkérdezte, hogy mire szeretném használni. Jé, ez eddig nemigen merült fel, csak egy biciklit szerettem volna.

Beszédbe elegyedtünk, és számomra is csak akkor lett világos, hogy a kisvárosi munkába és hazatekerés, meg a boltjáratok mellett szívesen becsatlakoznék a kollégák között szerveződő hétvégi kerékpáros kiránduló körbe.

A női kerékpár váltója

Ez egy újabb kérdést hozott magával: agyváltós vagy láncváltós biciklit válasszak? Mert váltó nélkül nemigen fogom tudni tartani a tempót a többiekkel, és nem fogok tudni feltekerni a dombos részekre. A váltók működését is megmutatta, ma már csak egy pöccintés a karon, és át is vált. Én is kipróbáltam, melléváltás kizárt. Láncváltót választottam, és megtudtam, azt is hogy a keresztbe váltást hogy kerüljem el.

A női kerékpár fékje

A fékről kezdtünk beszélgetni: ma már a legtöbb kerékpárt tárcsafékes verzióban is készítik, én is egy ilyet választottam, mert a biztonság elsődleges szempont. Egy sportosabb, de mégis kényelmes bicajt választottam végül, cross trekking kerékpár a kategória neve. Van benne elöl rugózás, amit emelkedőn kikapcsolhatok, hogy ne vesszen kárba a tekerés energiája. Lehet rá szerelni kerékpár lámpát és csomagtartót (ezeket helyben meg is vásároltam az új csajos bringámhoz, sőt egy kerékpáros szoknyát is!).

Hasznos tudás a Berguson Youtube csatornáján

Az eladóm (András) néha kért egy perc türelmet, amíg valaki döntést hozott és el kellett irányítani, de addig is megmutatta, hogy hol találom a kiválasztott kerékpárok videós bemutatóját a Berguson Youtube csatornáján, amit saját maguk készítettek. Hát ott három perc alatt többet tudtam meg a bringákról, mint eddigi életem során összesen. A tudásom hasznosnak bizonyult, mert teljesen biztos voltam benne, hogy amit vásárolok, az funkcióban méretben is tökéletes számomra.

A méret a lényeg

Szerencsére ma már a kerékpárgyártók 145-195 centiig gyártanak női kerékpárt, így ahogy én is megtaláltam a Bergusonnál a nekem megfelelőt, te is meg fogod. Nekem a 28-cas kerékméret és a hozzá tartozó M-es váz volt a testhezálló. Akkor jó, ha a kormányt fogva a kormány csatlakozása kitakarja az első kerék tengelyét Nagyon fontos, hogy mérethatáron inkább a kisebb vázat válasszátok, mert abból az ülés kihúzásával lehet nagyobbat csinálni, de a nagyból kisebbet nemigen.

A körítés sem mindegy

És tudjátok mi volt a legjobb? Hogy most akcióban van a defektmentesítő a kerékbe (Smile vagy Slime vagy mi a neve), és van ajándék lopásbiztosítás, mégpedig egy elég biztonságos és nagyon olcsó Kriptonyte lakathoz. Ez tényleg ajándék, mert hozzáértők, segítőkészek, kedvesek, és lebeszéltek egy drágább bicajról, mondván, hogy amire nekem kell, arra ez is éppen elég.

Azóta többeknek ajánlottam a Berguson kerékpárüzletet (weboldaluk is van), és mindenki elégedett volt velük, nem csoda, mert a Google értékelésük is 4,5 feletti.

Azóta már a kerékpáros kesztyűket, bukósisakokat és bringás cipőket nézegetem, mert egészen belejöttem. Apropó: 2 hónap alatt mínusz 5 kiló . Életem legjobb döntése volt.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink