A nyár legízletesebb gyógyító gyümölcse a barack. Ez a rostokban gazdag, lédús csemege tisztítja és méregteleníti az egész testet és rengeteg variációban elkészíthető. Most egy levest készítettünk belőle.

10 perces diétás barackleves – ennél jobb a melegben nem kell!

Az őszibarack 100 grammja mintegy 0,7 gramm fehérjét, 0,1 gramm zsírt és 9 gramm szénhidrátot tartalmaz. 100 gramm gyümölcshús mindössze 40 kalória, tehát nem hizlal. Nagy része, azaz 85-90%-a víz. Nem is csoda, hogy olyan jól oltja a szomjat, ami a nyári melegben nem mellékes. Lédússágának és a kedvező cukor-, valamint gyümölcssav-arányának köszönhetően a többi gyümölcshöz képest egyszerre jóval nagyobb mennyiség fogyasztható az őszibarackból. Nem véletlen, hogy ez a magyarok egyik kedvenc gyümölcse.

Mindezek mellett azt őszibarack antioxidáns hatású, ezáltal kitűnő immunerősítő, a bőrt pedig hidratálja, óvja a káros környezeti hatásoktól. Magas szelén- és cinktartalma serkenti a köröm és a haj növekedését, kalcium- és magnéziumtartalma segíti a csontok regenerálódását. Sok benne a rost, így jó hatással van az emésztésre, pektintartalma révén igazi anyagcsere-gyorsító. Az őszibarack magas magnézium-, szelén- és cinktartalmának köszönhetően segít a feszültség oldásában, javítja a közérzetet, ezáltal a szívre is jótékony hatással bír.

Fogyókúrában is előszeretettel alkalmazzák, mivel alacsony a kalória-, fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalma is. Segít eltávolítani a szövetekből a megrekedt vizet, tehermentesítve a szívet és az érrendszert.

őszibarack

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 5db őszibarack
  • 1 dl narancslé
  • 1egész citrom
  • 4ek édesítőpor
  • kevés szerecsendió
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • pici

Elkészítés

Elkészítés: A barackokat mosd meg, vágd ketté, magozd ki, héjukat szedd le, majd kockázd fel. A fűszereket a sóval, a citrom és narancs levével és az édesítővel forrásig főzd, majd dobd bele a barackokat, pár perc alatt főzd össze a lével azt is. Lehet így is fogyasztani, vagy vedd ki a leves egy részét, majd összeturmixolva öntsd vissza a levesbe. De akár le is turmixolhatod az egészet, csak előtte szűrd le a szegfűszegeket és a fahéjdarabot – írja a mindmegette.hu.

Mivel a gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, rendszeres fogyasztása javítja a látást, valamint megelőzi a hályogképződést, így a szemed egészségét is védi. Gondoltad volna, hogy ennyi pozitív hatása van az őszibaracknak?

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.

Ajánlataink