Gyakran érezzük úgy, hogy a nap 24 órája túl kevés. Ilyenkor jön a jól ismert siránkozás: „Bárcsak több időm lenne!” vannak bevált technikák, hogyan tudjuk becsapni magunkat: korábban kelünk, nem töltünk felesleges perceket a tévé és a számítógép előtt, lemondunk baráti találkozókat, elhalasztjuk az edzést. Igen ám, de ezeknek a dolgoknak a hiánya rosszkedvűvé teszi az embert. ehelyett inkább azt kellene megtanulnunk, hogy szabadítsunk fel plusz 15-30 percet az időnkből az élet minden területén.

Nyújtsa meg a napját!

A szabadidejében

+15 perc: Nézze okosan a televíziót!

A filmeket, sorozatokat gyakran szakítják meg hosszú percekre reklámokkal, műsorajánlókkal. Ha elege van a hirdetésekből és időt szeretne nyerni, vegye fel azokat a műsorokat, amelyekre kíváncsi, és egész egyszerűen ugorja át a szüneteket.

+20 perc: Néha legyen elérhetetlen!

Mindenkinek az életében van egy olyan barát, rokon vagy kolléga, aki igazi „idővámpír”. Csak egy percet kér, de biztos, hogy legalább egy órát rabol el az életéből. Időnként megteheti, hogy nem veszi fel a telefont, nem válaszol az e-mailekre, esetleg kihagy olyan találkozót, amely egész biztosan felborítaná a napi programját. Ezzel még nem kockáztatja a kapcsolatukat, hiszen ő mindig várni fog önre.

+30 perc: Telefonáljon munka közben!

A telefonálással nagyon sok időt pazarolhat el, ha nincs kihangosítója. Ha viszont beszerez egy headsetet, bátran beszélhet az édesanyjával, a barátnőjével – miközben minden edényt elmosogat, elindítja a mosogatógépet vagy kitakarítja a nappalit. Így lesz az időrabló gépből csodálatos eszköz.

Az edzőteremben

+20 perc: Rövidebb, intenzívebb edzések!

Sokan azt gondolják, hogy minél hosszabb ideig tart egy edzés, annál jobb. Ha azonban rendesen végzi a gyakorlatokat, már negyven perc mozgás is elegendő naponta. Fitneszszakértők szerint a rövidebb, magas intenzitású edzések hatékonyabbak, ráadásul jobban serkentik az anyagcserét.

+30 perc: Mozogjon mindenhol!

Ahelyett, hogy csak az edzőteremben sportol, használjon ki minden szabad percet. parkoljon le távolabb az úti céljától, és gyalogoljon, a lift helyett lépcsőzzön. Ezek igazi „karbantartó” edzések, hogy könnyebben megőrizze fittségét, amiért egyébként keményen dolgozik az edzőteremben.

+60 perc: Heti két óra edzés!

Napi edzés? Felejtse el! A heti három alkalmat is bátran csökkentheti kettőre. Megfelelő edzéstervvel így is jó eredményt érhet el, már ennyi mozgás is segít fenntartani az elért szintet.

A munkában

+20 perc: Alkalmazza a „kétperces szabályt”

Ha valaki megáll az íróasztalánál és elkezd önhöz beszélni, s két perc múlva még mindig nem tudja, hogy mit is akar öntől, a „miben tudok segíteni?” kérdés segítségével irányítani tudja a beszélgetést, könnyen rávezetheti a partnerét, hogy térjen a tárgyra. Alkalmazza ezt a módszert mindannyiszor, amikor megszakítják munka közben.

+30 perc: Ne figyelje folyamatosan a leveleit!

Az állandó e-mail nézegetés nagyon sok idejét rabolhatja el. Ha ugyanis azonnal reagál a levelekre, megszakítja a munkafolyamatot és bizony időbe telik, amíg visszatalál a feladatához. A legjobb, ha kikapcsolja a gépén az új üzenetre figyelmeztető hangjelzést, és csak óránként ellenőrzi a postaládáját. ez természetesen nem megoldható, ha vészhelyzet van vagy ha különösen fontos üzenetet vár.

+20 perc: Kerülje a pletykákat!

Soha ne tegyen az íróasztala közelébe vendégszéket, és ne hagyjon elöl édességet az asztalán. Ez odacsalogatja a pletykára éhes munkatársakat, és elvonja a figyelmét a munkától. Persze ez fordítva is igaz: ne álljon meg más munkaterülete mellett, és ne bonyolódjon hosszú percekig tartó beszélgetésekbe.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink