Eper és pezsgő
Klasszikus párosítás. Semmi sem hozza ki jobban a buborékokkal teli pezsgő aromáját, mint az édes, zamatos eper. Igazi ízorgia, ráadásul köztudottan vágykeltő hatású is. Díszítse a poharát friss eperszemekkel, így minden alkalom olyan lesz, mint egy ünnep.
Mangó és kókuszdió
Sauvignon blanc-nal egy tál zamatos mangószelet, mellé krémes, friss kókusz egy pohár Sauvignon blanc-nal, és máris a trópusokon érezheti magát. Az édes, húsos gyümölcsök és a virágos aromájú bor tökéletesen kiegészítik egymást.
Áfonya és Syrah
A gyümölcsös Syrah-k íze vastag és fűszeres, édes lecsengéssel. A finom, zamatos gyümölcs remekül kihozza ezeket az ízeket.
Áfonya és rizling
Tegyen pár szem áfonyát a pohár aljára, majd töltse rá a rizlinget. A szárazabb fajták az áfonya ropogós, fanyar jellegét emelik ki, de jó választás lehet egy kissé édesebb fajta is.
Banán és rozé
A rozéboroknál könnyen felszínre hozható a gyümölcsös ízvilág. A szárított vagy friss banán, az édes banánnal készült ételek mellé az édeskés rozé kitűnő választás.
Cseresznye és Pinot Noir
A Pinot Noir rubinvörös színéhez tökéletesen passzol a cseresznye. kitűnően hangsúlyozzák egymás ízét. A Pinot Noir-t fogyaszthatja a nyers gyümölcshöz, de lekvárhoz vagy cseresznyés édességekhez is jó választás.