Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!

3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást

Ratatouille

1 adag 284 kcal

Hozzávalók (4 személyre)

4 paradicsom, olívaolaj, só, 1 padlizsán, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 kaliforniai paprika, 1 cukkini, bors, 1 babérlevél, friss kakukkfű, 1 ek. balzsamecet

Elkészítés:

A megmosott paradicsomokat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük. A felkockázott padlizsánt besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikákat is. Adunk hozzá egy pici vizet is és pároljuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a besózott, lecsepegtetett padlizsánt is. Megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a babérlevéllel és a friss kakukkfűvel. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a sült paradicsomot is, és ezzel főzzük készre. Ha nem érezzük elég szaftosnak, adhatunk hozzá kevés vizet. A végén még hozzáadjuk a balzsamecetet is, forralunk rajta egyet és kész is. Tálalás előtt ne felejtsük el eltávolítani a babérlevelet és a kakukkfű ágakat.

Őszi almaleves

1 adag 228 kcal

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 l víz, 1 csipet só, 100 g cukor, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 600 g alma, 2 dl főzőtejszín, citromlé

Fotó: freepik

Elkészítése:

A vízbe beletesszük a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd az előzőleg megtisztított és felkockázott almát belerakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük. Amikor az alma megfőtt, egy részét kiszedjük a léből, és leturmixoljuk. Ezt elkeverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett visszaöntjük a levesbe. Végül citromlével ízesítjük és lehűtve tálaljuk.

Őszi gombapaprikás

1 adag 94 kcal

Hozzávalók (4 személyre):

1 vöröshagyma, olaj, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 tk. őrölt pirospaprika, 500 g barna csiperkegomba, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 200 ml tejszín

őszi

Fotó: freepik

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a darabokra vágott paprikát, ezzel tovább dinszteljük, majd jöhet a kockákra vágott paradicsom. Amikor a zöldségek megdinsztelődtek, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kisebb darabokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen. 10-15 percig főzzük, amíg a gomba puhulni kezd, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, ha szükséges ízesíthetjük még sóval és borssal. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul, és a tejszín kissé besűrűsödik.

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.
Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.

Ajánlataink