Áfonyás-citromos sajttorta
Hozzávalók (24 szelethez):
5 db tojás
145 g mandulaliszt
½ evőkanál őrölt fahéj
ízlés szerint energiamentes édesítőszer/cukorhelyettesítő (nem folyékony!)
55 g kókuszzsír
¼ tk só
1 tk sütőpor
450 g light krémsajt
1 tk vaníliakivonat
100 g áfonya
4 db citrom kifacsart leve és lereszelt héja
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 165 fokra.
2. Egy keverőtálban keverjünk össze 2 db tojást, a megolvasztott kókuszzsírt, a fahéjat, a mandulalisztet, a sütőport, a sót és ízlés szerinti mennyiségű édesítőt. Ha túl száraznak éreznénk a masszát, adhatunk még hozzá egy kevés kókuszzsírt.
3. Egy sütőformába nyomkodjuk bele a tésztát egyenletesen, majd süssük elő 20 perc alatt.
4. Közben elektromos habverővel dolgozzuk szép simára a krémsajtot a maradék tojásokkal, a vaníliakivonattal, a citromlével és ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel. Végül óvatosan forgassuk bele a krémbe a megmosott áfonyát.
5. Kenjük rá az elősütött tésztaalapra a krémet, majd süssük kb. 40-45 percig (ez attól is függhet, mekkora tepsit használtunk, és milyen magas a krémréteg). Miután kivettük, szórjuk meg reszelt citromhéjjal. Miután kicsit kihűlt, tegyük a hűtőbe legalább 2-4 órára, míg összeáll. Utána vágjuk fel 24 szeletre.
Elkészítési idő: 75 perc + hűtés
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Mandulás, málnás sajttorta
- Krémes, citromos kókuszgolyó
- Szénhidrátcsökkentett sajttorta
- Áfonyás túrótorta olasz módra