Gazdag ízvilágú, frissítő, kicsit olyan, mint egy falat a citromos sajttortából – miközben alig van benne szénhidrát.

Alakkímélő desszert: Krémes, citromos kókuszgolyó

Csak 6 hozzávalóból áll, de ami még jobb, hogy 1 darab krémes, citromos kókuszgolyó energiatartalma a 100 kcal-t sem éri el (kb. 85 kcal-t tartalmaz). A citrom miatt kellően könnyed és frissítő, miközben a light krémsajt gazdag ízvilágot biztosít a desszertnek. A hűtőben jó pár napig eláll, akár 6 napon keresztül minden ebéd után elfogyaszthatsz belőle 1-1 darabot a főétkezés lezárásaként.

A citromos kókuszgolyó egyik titkos és rendkívül különleges hozzávalója… a kurkuma! Ha ez első olvasásra furának tűnik, és ódzkodnál tőle, kihagyhatod a receptből, de érdemes bátornak lenni és kipróbálni – megéri!

A recept cukrot nem, ellenben egy kevés mézet viszont tartalmaz. Lehet próbálkozni a méz helyett energiamentes édesítőszerrel, de ha nem vagy nagyon szigorú diétán, akkor érdemes megtartani a mézet, mert a süti állagának jót tesz.

Habár kókuszgolyónak hívjuk, állagát tekintve sokkal inkább a sajttortára hasonlít. A darált mandula és a kókuszreszelék kellő szilárdságot biztosít a desszertnek, de nagyon fontos mélyhűtőben lehűteni a masszát, hogy jól formázható legyen (ha szükséges, adhatsz hozzá kicsivel több darált mandulát). Utána viszont simán eláll a hűtőszekrényben.

 

Krémes, citromos kókuszgolyó

Hozzávalók (12 darabhoz):

225 g light krémsajt (szobahőmérsékletű)

1 db nagy citrom kifacsart leve és lereszelt héja

3 ek méz

25 g darált mandula

¼ tk kurkuma

30 g kókuszreszelék + a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. A krémsajtot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a mézet, a darált mandulát, a kurkumát és a 30 g kókuszreszeléket tegyük egy konyhai robotgépbe, és járassuk addig a masinát, amíg a hozzávalók szépen el nem elegyednek egymással. Közben szükség esetén állítsuk meg a gépet, és szedjük le az edény szélére tapadt masszadarabokat.

2. A masszát kanalazzuk át egy üres jégkrémes dobozba vagy mélyhűtőbe tehető, fedéllel rendelkező tárolódobozba, és 60 percre tegyük a mélyhűtőbe. Ezalatt formázható állagúvá fog összeállni.

3. Vegyük ki a masszát: az állagának olyannak kell lennie, mint a jégkrémének. Ha még nem elég szilárd, tegyük vissza egy kis időre.

4. Desszertkanál vagy kis fagylaltos kanál segítségével kanalazzunk ki gömbformát az alapból, majd forgassuk meg kókuszreszelékben. Úgy adagoljuk, hogy a teljes mennyiségből 12 db golyónak kell kijönnie.

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

 

DF-tipp:

  • Hűtőszekrényben kb. 6 napig eláll.
  • Aki vegán desszertet szeretne készíteni, cserélje le a mézet juhar- vagy rizsszirupra.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink