A leveseket általában előételként szolgálják fel, de ez az eperkrémleves tulajdonképpen bármikor fogyasztható, desszertként is, a főfogás után. Frissítő, tartalmas, és ami a legjobb, hogy természetesen édes, tehát plusz édesítést csak egészen minimálisan igényel. Érdemes fogyasztás előtt lehűteni, és ha még finomabbá és üdítőbbé szeretnénk tenni, akkor dobjuk fel friss mentával.
Tavaszi eperkrémleves
Hozzávalók (2 személyre):
450 g eper
1 ek cukor vagy energiamentes cukorhelyettesítő
1 db narancs kifacsart leve és lereszelt héja
60 ml víz
125 g natúr joghurt
80-100 ml zsírszegény tej
friss menta
Elkészítése:
1. A megmosott, feldarabolt epret tegyük egy kis edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a narancslevet, a narancshéjat, valamint a vizet.
2. Kb. 15-20 perc alatt pároljuk meg a gyümölcsöt, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. (Ízlés szerint adjunk hozzá még egy kis édesítőszert.)
3. A kihűlt epret öntsük egy keverőtálba vagy turmixgépbe, adjuk hozzá a joghurtot és a tejet, majd turmixoljuk krémesre. Ezután tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Végül tálaljuk friss mentával.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Tippek:
- Tálaláskor megszórhatjuk mandulapehellyel.
- Menta helyett bazsalikommal is kipróbálhatjuk.
- Az eperkrémleves egyszerűsített változata, ha a friss gyümölcsöt nem pároljuk meg felhasználás előtt, hanem egyszerűen összeturmixoljuk a leves hozzávalóit, aztán lehűtjük. Ha így készítjük, akkor a gyümölcs megtartja vitamin- és ásványianyag-tartalmát, ezáltal még egészségesebb a fogás.
EZ IS ÉRDEKELHETI:
- Melyik levest és salátát válasszuk, ha fogyni szeretnénk?
- Töltődjön fel! Energiát adó és karcsúsító italok
- Őszibarack-krémleves egyszerűen