A könnyű, egészséges turmixokkal, zöldséges, gyümölcsös smoothie-kkal, karcsúsító italokkal felfrissítheti a szervezetét. Íme, 5 szuper recept!

Töltődjön fel! Energiát adó és karcsúsító italok

Miért egészségesek?

A gyümölcs- és zöldségalapú italok, keverékek tele vannak értékes növényi anyagokkal, vitaminokkal, ráadásul koncentráltan tartalmazzák ezeket. Érdemes az energetizáló, karcsúsító italok elkészítéséhez idényterményeket használni, de szükség esetén a mirelit változatok is megfelelnek.

 

Céklás-gyümölcsös ital

(1 nagyobb pohár)

Elkészítése:

Tisztítson meg 1 fej céklát, 2 db sárgarépát, 200 g epret és 1 db almát, az utóbbinak a magházát is távolítsa el, majd gyümölcscentrifugával nyerje ki a levüket. Ízlés szerint hígítsa egy kevés vízzel vagy narancslével.

DF-tipp: Adhat hozzá egy kevés spenótot is.

 

paradicsomos smotthie, karcsúsító italok

Frissítő ital paradicsommal, paprikával
Fotó: Shutterstock

Paradicsomos-paprikás vitaminbomba

(2 pohár)

Elkészítése:

Mosson meg, daraboljon fel 3 db paradicsomot és 1 db piros színű paprikát. Tisztítson meg 250 g sárgarépát. Gyümölcscentrifugával nyerje ki a levüket, és ízlés szerint hígítsa azt egy kevés vízzel.

DF-tipp: Ha szereti, répa helyett céklával és almával is készítheti.

 

Uborkás-kivis mix

(2-3 pohár)

Elkészítése:

Hámozzon meg 1 db kígyóuborkát, hosszában vágja ketté, a magjait kaparja ki, a húsát darabolja fel. Hámozzon meg 2 db kivit (esetleg 1 db nagyobb körtét), és vágja fel kis darabokra. Aprítson fel néhány tárkonylevelet. Facsarja ki 6 db narancs levét. Tegye a turmixgépbe az uborkát, a kivit, a tárkonyt, a narancsok levét, pár csepp citromlét, 2 tk mézet, és dolgozza simára.

 

Spenótos-epres shake

(2 nagy pohár)

Elkészítése:

Karikázzon fel 1 db banánt, mosson meg, csumázzon ki 16 db epret, alaposan öblítsen le 2 marék spenótlevelet. Tegye ezeket turmixgépbe, öntsön hozzájuk 200 ml zsírszegény tejet, és turmixolja össze. Töltse poharakba a shake-et, és keverjen hozzá 1-1 ek lenmagot.

DF-tipp: Spenót helyett madársalátából is készítheti.

 

bogyós gyümölcs, zabpehely, turmix

A gyümölcsös-zabpelyhes turmix tökéletes választás reggelire
Fotó: Shutterstock

Bogyós gyümölcsös-zabpelyhes turmix

(1 kiadós adag)

Elkészítése:

Forrázzon le forró vízzel 2 ek lágy zabpelyhet, és hagyja állni kb. 15 percig, amíg meg nem puhul. Tegye turmixgépbe 150 g vegyes bogyós gyümölccsel együtt (lehet mirelit is), adjon hozzá 1-2 tk mézet és 3 ek zsírszegény natúr joghurtot. Dolgozza krémes állagúra, és már fogyaszthatja is. Ízlés szerint egy kevés vízzel hígíthatja.

 

Még több ötlet!

A különböző mixeknek csak a fantáziája és az ízlése szabhat határt. Kísérletezzen a különféle zöldségekkel és gyümölcsökkel, mert így megalkothatja a saját, személyre szabott kedvencét. Íme, egy kis segítség, néhány ötlet az energiát adó, karcsúsító italok összeállításához:

Kedvelt zöldségek: spenót, madársaláta, szárzeller, uborka, mángold, kínai kel, avokádó, cékla, sárgarépa, paradicsom, sóska.

Kedvelt gyümölcsök: banán, alma, körte, mangó, narancs, kivi, ananász, bogyós gyümölcsök, őszibarack, sárgabarack

Dúsítók: natúr joghurt; zsírszegény tehéntej, kókusz-, mandula-, rizs-, zabital; lenmag, zabpehely és -korpa

Ízesítők: zöldfűszerek, méz, gyömbér, vanília

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink