Mindannyian szeretjük azokat a reggeliket, amelyek valójában desszertek. Nézzünk néhány egészséges alternatívát, ha édes napindítóra vágyunk.

Édes reggelt!

Chiapuding granolával

Gyorsan elkészíthető, nem túl édes reggeli. Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel fogyasztható.

Hozzávalók (2 adaghoz):

3 ek chiamag

½ csésze víz

1 ¼ csésze kókuszital

½ tk vaníliaaroma

¼ tk őrölt kardamom

¼ tk fahéj

2 tk méz

1 csésze bogyós gyümölcs (lehet mirelit is)

1 csésze granola

Elkészítése:

Tegyük egy tálkába vagy pohárba a chiamagot, öntse fel a vízzel, kókuszitallal, adjuk hozzá a vaníliát, a kardamomot, a fahéjat és a juharszirup felét. Hagyjuk állni a hűtőszekrényben legalább 1 órán át vagy akár egész éjszaka. Tálaláskor szórjuk meg bogyós gyümölccsel, granolával, és csurgassuk le mézzel.

 

A banános gofrit ízlés szerint a kedvenc idénygyümölcsével tálalhatja
Fotó: Shutterstock

Banános gofri

A zablisztből készült gofri a banánnak, a fahéjnak és a vaníliának köszönhetően kielégíti az édesség utáni vágyat. A zabliszt fehérje- és rosttartalma magasabb, mint a búzalisztté.

Hozzávalók:

2 db érett banán

2 db tojás

1 ½ csésze zabliszt

½ tk vaníliakivonat

½ tk őrölt fahéj

1 tk sütőpor

Töltelék:

½ db banán

½ csésze bogyós gyümölcs vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó mogyoróvaj

Elkészítése:

Melegítsük elő a gofrisütőt. Keverjük össze a hozzávalókat turmixgépben, majd süssük a gofrikat aranybarnára. Fogyasszük bogyós gyümölcsökkel, banánnal vagy mogyoróvajjal.

 

Amikor nincs friss cseresznye, ehhez a smoothie-hoz jó választás a mirelit gyümölcs is
Fotó: Shutterstock

Csokis-cseresznyés smoothie

A kakaónak és a cseresznyének köszönhetően a smoothie íze a Fekete-erdő-tortáét idézi – közben pedig az értékes tápanyagokat tartalmazó spenót is megbújik benne.

Hozzávalók (2 adaghoz):

2 db lefagyasztott banán

1 csésze mirelit cseresznye

½ csésze spenót

2 ek kakaópor

1 tk vaníliakivonat

¾ csésze mandulaital (vagy más növényi ital)

½ ek méz

1 tk chiamag

Elkészítése:

Turmixoljuk a fagyasztott gyümölcsöket, a spenótot, a kakaóport és a vaníliakivonatot a mandulaitallal addig, amíg sűrű, krémes állagú lesz. A kész smoothie-t tegyük tálkákba, a tetejére kerülhet a chiamag és a méz.

 

Ez a reggeli finomság kellő energiát biztosít egész délelőttre
Fotó: Shutterstock

Almás-zablisztes palacsinta

A zab- és a teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően ez a palacsinta laktató, kellemesen eltelít. A vanília és a klasszikus süteményfűszerek garantálják a jó hangulatot.

Hozzávalók:

1 csésze zabliszt

½ csésze teljes kiőrlésű liszt

½ tk sütőpor

csipetnyi só

1 evőkanál barna cukor

1 db tojás

1 csésze mandulaital

2 ek növényi olaj vagy olvasztott vaj

2 tk fahéj

½ tk őrölt szegfűszeg

½ tk szerecsendió

4 db alma

olajspray

 

Elkészítése:

Hámozzuk meg az almákat, kockázzuk fel, karamellizáljuk 2 evőkanál vajban. Közben keverjük el a liszteket a sütőporral, a barna cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a mandulaitalt, a növényi olajat (vagy olvasztott vajat), a tojást és a fűszereket. Végül keverjük bele az almát. Forró, olajspray-vel befújt serpenyőben süssünk kis palacsintákat.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink