Szeretnél egy kis diétás nasit? Akkor ezt próbáld ki! Imádni fogod!
Két tojásfehérjét verjünk fel kemény habnak. Keverjünk hozzá darált mandulát. Vigyázz, minél kevésbé törjön a hab. Sütőpapírra kanalazzunk kis halmokat a masszából és előmelegített sütőben 180 fokon süssük őket szép barnára. Akkor jó, ha az alja kezd színesedni ,de nem lesz nagyon barna, a teteje pedig éppen csak kezd színt kapni. Ebből aztán bátran ehetsz, hiszen a mandulában rejlő egészséges zsiradék, gátolja a napközben egyébként elfogyasztott szénhidrát felszívódását, ráadásul a benne lévő magnézium még inkább felpörgeti a fogyást. Ezt a finomságot készítheted akár dióval is, de még intenzívebb lesz a hatása, ha egy kis fahéjjal ízesíted. Ez a fűszer is remek zsírégető ugyanis.
- 2 tojásfehérje,
- 10 dkg mandula őrölve,
- kevés diétás édesítő
- vaníliaesszencia
A mandula endszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázatát, szabályozza a koleszterinszintet, erősíti a csontot, a fogakat. Megelőzi az izomgörcsöt, és bármely görcsre vagy krónikus fájdalomra jó, különösen az idegvégződések miatti érzésre, mint a fogfájás. A menstruációs fájdalmat is enyhíti. Kitűnő segítséget nyújt idegesség, szorongás, kimerültség és stressz idején, hatékonyan csökkenti az ingerlékenység, a depresszió, a türelmetlenség, a szellemi fáradtság tüneteit. A benne található fehérje és tápanyag nagyon hasonlít az anyatejéhez. Azoknak is ajánlatos a folyamatos mandulafogyasztás, akiknek problémájuk van a májukkal vagy a hasnyálmirigyükkel. Gyakori emésztési zavar esetén is próbálkozhatunk mandulával, mert pozitívan hat a belek működésére. Az E-vitamin megakadályozza a véredényekben a lerakódást, a testet megszabadítja a szabad gyököktől. Még a meghűléses betegségekre is jó!