Almás-cukkinis muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
220 g teljes kiőrlésű liszt
1 ½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
¼ -¼ tk szerecsendió és kardamom
¼ teáskanál só
150 g nyírfacukor
50 ml repceolaj
60 g cukormentes almaszósz
1 db tojássárgája
1 db nagyobb tojás
½ tk vaníliakivonat
1 db közepes cukkini (lereszelve)
1 db nagyobb alma (apróra vágva)
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 12 darabos muffintepsit béleljünk ki muffinpapírral.
2. Keverjük el – akár robotgép segítségével – a cukrot, az olajat és az almaszószt. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliát. Keverjük, amíg teljesen homogén masszát kapunk. Folyamatos kevergetés mellett óvatosan öntsük bele a száraz hozzávalókat, végül a reszelt cukkinit és az apróra vágott almadarabokat. Jól keverjük össze.
3. Oszlassuk el a masszát egyenletesen a formákba, majd süssük a muffinokat kb. 20-22 percig.
DF-tipp:
Nyírfacukor helyett használhatunk más alternatív édesítőszert is.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- A nap kedvenc alakkímélő desszertje: áfonyás-citromos sajttorta
- Édesség? Jöhet! Alakkímélő desszertek fogyókúrázóknak