De ezek csak tévhitek, hiszen attól függ, hogy miként készítjük el és mivel párosítjuk. Emellett a csirkehús, főleg a csirkemellfilé a legsoványabbak közé tartozik, így remekül beépíthető a testsúlycsökkentő étrendbe is. Ezért aztán érdemes kísérletezni vele – mutatunk egy nagyon jó ötletet, amit pillanatok alatt elkészíthetsz és egy salátával remek ebéd vagy akár vacsora is lehet belőle.
Hozzávalók:
- 1 üveg barbecue szósz
- 1 üveg marináló szósz
- 1 csomag szeletelt bacon szalonna
- 1 egész kicsontozott csirkemell
Elkészítés:
Darabold fel a megmosott csirkemellet hosszú hasábokra. Tedd egy tálba a húsokat, majd önts rá pácot, annyit, hogy ellepje. Kicsit nyomkodd meg a húsokat, hogy mindenhová jusson a szószból. Minimum egy órát tedd hűtőbe, de ha később van rá szükséged tovább is érlelődhet a hús. A bepácolt húst tekerd bacon szeltbe, előtte mindegyiket megkenve barbecue szósszal. A betekert húsokat sütőpapírral kibélelt, sütőrácsos tepsibe tedd. Süsd 180 fokon 15 percig.
EZEN A VIDEÓN IS MEGNÉZHETED:
TIPP:
Készíts házilag marináló és barbecue szószt! Egy remek receptet ehhez ITT találsz!