A LEGNAGYOBB SZTÁROK
Szilva
Magas a magnézium- és a rosttartalma, de elsősorban a bélműködés serkentésében van komoly szerepe.
Cseresznye
Nagyon könnyen emészthető gyümölcs, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Az egyik legjobb vértisztító.
Eper
Magas a rosttartalma, kiegyensúlyozza az emésztést. Nagyon erős antioxidáns hatást tulajdonítanak neki, tehát komoly szerepe van a sejtek védelmében.
Szőlő
A szénhidrát- és a cukortartalma egy kicsit magasabb annál, amit a gyümölcsöknél átlagosan megszoktunk, ennek ellenére érdemes fogyasztani. Rosttartalma magas, B-vitaminokban gazdag, és kiváló C-vitamin-forrás.
Sárgadinnye
Édes, lédús gyümölcs, csillapítja az édesség utáni vágyat, valamint enyhén vízhajtó. Gazdag kalcium- és vasforrás, ezenkívül tartalmaz magnéziumot, káliumot, nátriumot és foszfort is.
Sárgabarack
Nagyon gazdag B5-vitamin-, valamint rostforrás. Serkenti a bélműködést és elősegíti a zsírsejtek lebontását.
Őszibarack
A gyümölcsök között kivételesen magas a cinktartalma, ami azért fontos, mert vízhajtó hatású. Ezáltal pedig elősegíti a méreganyagok távozását és kiürülését a szervezetből.
Fekete áfonya
Nagyon erős antioxidáns hatással rendelkezik, emellett pedig fontos szerepe van a méregtelenítésben.
GYÜMÖLCSÖZÖN
A diétázók többsége tart a gyümölcsöktől, ugyanis félnek a gyümölcscukor hizlaló hatásától. A gyümölcsök fogyasztását valóban érdemes kontrollálni. Ha azonban étrendünk megfelelően van összeállítva, a fogyasztásuk nem okozhat problémát. Sőt. Segítheti a fogyást, segítheti a méreganyagok távozását a szervezetből és természetes módon salaktalaníthat. Ehhez azonban tudatos és átgondolt étrend szükséges, valamint optimális adagok.
A gyümölcskúra idején a szénhidrátot a gyümölcsökben lévő gyümölcscukor fogja biztosítani. Az alábbi étrendben éppen ezért úgy osztottuk be a gyümölcsfogyasztás időpontjait, hogy a szervezet fokozatosan jusson szénhidráthoz. Érdemes a gyümölcsfogyasztás jelentős részét a reggeli, délelőtti időszakra időzíteni. Ilyenkor lehet csipegetni a magasabb szénhidrát- és cukortartalmú gyümölcsökből, mint például a banán vagy a szőlő. Aki különösen nagy gyümölcskedvelő, délig ne is egyen mást. Így a gyümölcsökben lévő vitaminok és tápanyagok jóval nagyobb mértékben felszívódnak, mintha másfajta ételekkel is keverednének.
Az éhgyomorra fogyasztott gyümölcs igazán egészséges. A lédús, gyümölcscukorban gazdag gyümölcsök elegendő energiát biztosítanak egészen az ebédig, sőt mivel serkentik az emésztést, segítenek a lerakódott káros méreganyagok távozásában. Délben javasolt valamilyen magas proteintartalmú ebédet fogyasztani. Sovány fehér húsokat, halféleségeket. A legjobb friss nyers salátával párosítani ezeket a finomságokat.
Desszertként pedig jöhet valami finom, édes gyümölcs. Ezzel csillapíthatjuk az édesség utáni vágyat. Remek desszert lehet például egy szelet sárgadinnye, egy kis tál cseresznye vagy egy-két szem barack. Ha este gyümölcsöt kívánna, válassza az alacsony szénhidrát- és cukortartalmú bogyós gyümölcsöket.
Segítik az emésztést, magas antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően védik a sejteket, és sokkal egészségesebb ezeket nassolni a tévé előtt, mint egy zacskó chipset.