Mostanság különösen fontos, hogy minden maradékot felhasználjunk, ami csak a konyhában akad, és minél ritkábban kelljen bevásárolnunk. Ha megmaradt néhány szem paradicsom és pár tojás, akkor a mai vacsorát már ki is pipálhatod. Íme, a recept.
Tojás paradicsomban sütve
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 közepes paradicsom
- 8 nagyobb tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- negyed csésze tej
- Negyed csésze reszelt parmezán vagy másféle sajt
- só
- frissen őrölt fekete bors
Friss vagy szárított zöldfűszerek (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, oregano vagy ezek keveréke)
Így készítsd el:
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki egy nagy tűzálló tálat vagy serpenyőt olívaolajjal
- Éles késsel vágd le a paradicsomok tetejét, és kanállal kapard ki a paradicsomok húsát (ezt tedd félre paradicsomszószhoz vagy mártogatóshoz).
- A paradicsomokat helyezd el a kikent tűzálló tálban. Minden paradicsomba üss bele egy tojást, a tetejére csorgass egy evőkanál tejet, és tegyél rá egy evőkanál reszelt sajtot. Sózd és borsozd meg.
- Tedd a sütőbe, és süsd addig, amíg a paradicsom megpuhul, a tojások fehérje megkeményedik, a sárgájuk pedig kicsit folyós marad – ez körülbelül 15-17 percet jelent. Hagyd 5 percig hűlni, és tálalás előtt szórd meg zöldfűszerekkel.
EZ IS ÉRDEKELHETI:
- Folyadékbevitel evéssel: Top 5 hidratáló étel
- 3 napos karcsúsító levesdiéta + receptekkel!
- Avokádókrém paradicsommal