Vitathatatlanul a diétázók legnagyobb kedvence a tészták zöldséggel való helyettesítése! Készíthettél már spagettit, pizzát, zsemlét, sőt rizst is szénhidrát nélkül. Most egy új nagy kedvencet varázsolhatsz diétássá!

Minek ide szénhidrát: tészta nélkül is isteni a lasagne

Bombasztikus újítás! A diétázók kedvenc zöldsége száműzi a lisztet a tésztaételek nagy klasszikusából! Készítsd el te is, és élvezd büntetlenül az igazi olasz ízeket!

 

Elkészült a lasagna szénhidrátmentes változata!

 

Nem csalás és nem ámítás: tésztája karfiolból készül! Ugyanis a karfiol hihetetlenül magas rosttartalma alkalmassá teszi arra ezt a csodás zöldséget, hogy helyettesítsd vele a lisztet! A hozzá készített besamelből szintén száműztük neked a szénhidrátot, így valóban egy igazi diétás étel kerülhet az asztalra!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300g robotgépben aprított karfiol
  • 3 tojás
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. bors
karfiol lasagne

Fotó: shutterstock

A besamelhez:

  • 180 ml tej
  • 200 g karfiol
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 tk. só
  • csipetnyi bors
  • 500 g bolognai szósz
  • reszelt parmezán vagy más sajt ízlés szerint

 

Így készítsd a tésztát:

1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

2. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és olajozd is meg kissé.

3. A finomra aprított karfiolt egy edényben tedd a mikróba kb. 2 percre, majd keverd át és újabb 2 perce tedd vissza.

4. Egy száraz konyharuhában amennyire csak lehet, nyomkodd ki a karfiolól a nedvességet.

5. Most add hozzá a tojást, sót és borsot, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz belőle.

6. Simítsd a sütőlapra, majd tedd a sütőbe 15 percre.

7. Hűtsd 10 percig, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt és vágd a lasagne-s tálnak megfelelő méretűre a tésztát

 

Karfiolos besamel:

1. Tedd fel főni a rózsáira szedett karfiolt a tejjel és a fűszerekkel. Forrald fel, majd vedd kis lángra és fedő alatt főzd kb. 15 percig

2. Miután levetted a tűzről, botmixerrel pépesítsd. A végén mixeld hozzá a tojást is.

 

Összeállítás:

1. Kend meg az edény alját kevés bolognai szósszal, majd rétegezd 3 sorban a hozzávalókat tészta, besamel, bolognai szósz, sajt sorrendben.

2. Takard le alufóliával, 160 fokon süsd 25 percet, majd vedd le róla a fóliát és további 20-25 percig süsd.

 

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Rosalia Borpiknik, a nyárindító óriás piknik Budapest szívében
Ki ne emlékezne a friss fű illatára, a piknikplédekkel tarkított ligetre és a poharak csilingelésére? Nemsokára újra kezdetét veszi az óriás kerti parti a Városliget hatalmas fáinak árnyékában, ami idén először 4 napon át várja a borozgatni és lazítani vágyókat.
Egészségesen finomat – Így készült a diétás répás cupcake
A répás sütemények régóta kedvencei az egészségtudatos sütögetőknek, hiszen a sárgarépa természetes édessége, nedvessége és tápanyagtartalma kiváló alapot ad egy puha, szaftos muffinhoz. De mi történik, ha a klasszikus receptet egy kicsit újragondoljuk?
Szabadulj meg a hasi zsírtól - 7 napos egyszerű mintaétrend
Eleged van a makacs hasi zsírból, ami nemcsak esztétikailag zavar, de az egészségedre is veszélyt jelenthet?
Zsírégetés edzés nélkül? Ez a félperces trükk tényleg működik
Elég volt a kimerítő edzésekből és a szigorú diétákból? Egy mindössze 30 másodperces napi trükk segíthet beindítani a zsírégetést – ráadásul otthon, különleges eszközök nélkül. A megoldás meglepően egyszerű, mégis hatásos.
Stressz, ödéma, fakó bőr? – Célzott kezelések arcmasszázzsal
Az állandó rohanás, a mozgásszegény életmód, az ülőmunka és a magas stresszszint mind látványos nyomot hagy a bőrön.
A reggeli citromos víz mítosza – tényleg fogyaszt?
A reggeli citromos víztől tényleg leolvadnak a kilók? Most kiderül, mi igaz a népszerű diétás trükkből, és mi csak jól hangzó mítosz.
Munka és életmód: így őrizheted meg az egyensúlyt Nyíregyházán
Szeretnél munkát váltani Nyíregyházán anélkül, hogy feladnád az egészséges életmódot? A Jooble segít olyan állást találni, amely figyel az egyensúlyodra is.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.

Ajánlataink