Bombasztikus újítás! A diétázók kedvenc zöldsége száműzi a lisztet a tésztaételek nagy klasszikusából! Készítsd el te is, és élvezd büntetlenül az igazi olasz ízeket!
Elkészült a lasagna szénhidrátmentes változata!
Nem csalás és nem ámítás: tésztája karfiolból készül! Ugyanis a karfiol hihetetlenül magas rosttartalma alkalmassá teszi arra ezt a csodás zöldséget, hogy helyettesítsd vele a lisztet! A hozzá készített besamelből szintén száműztük neked a szénhidrátot, így valóban egy igazi diétás étel kerülhet az asztalra!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300g robotgépben aprított karfiol
- 3 tojás
- ½ tk. só
- ¼ tk. bors
A besamelhez:
- 180 ml tej
- 200 g karfiol
- 1 cikk fokhagyma
- 3 tojás
- 1 tk. só
- csipetnyi bors
- 500 g bolognai szósz
- reszelt parmezán vagy más sajt ízlés szerint
Így készítsd a tésztát:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
2. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és olajozd is meg kissé.
3. A finomra aprított karfiolt egy edényben tedd a mikróba kb. 2 percre, majd keverd át és újabb 2 perce tedd vissza.
4. Egy száraz konyharuhában amennyire csak lehet, nyomkodd ki a karfiolól a nedvességet.
5. Most add hozzá a tojást, sót és borsot, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz belőle.
6. Simítsd a sütőlapra, majd tedd a sütőbe 15 percre.
7. Hűtsd 10 percig, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt és vágd a lasagne-s tálnak megfelelő méretűre a tésztát
Karfiolos besamel:
1. Tedd fel főni a rózsáira szedett karfiolt a tejjel és a fűszerekkel. Forrald fel, majd vedd kis lángra és fedő alatt főzd kb. 15 percig
2. Miután levetted a tűzről, botmixerrel pépesítsd. A végén mixeld hozzá a tojást is.
Összeállítás:
1. Kend meg az edény alját kevés bolognai szósszal, majd rétegezd 3 sorban a hozzávalókat tészta, besamel, bolognai szósz, sajt sorrendben.
2. Takard le alufóliával, 160 fokon süsd 25 percet, majd vedd le róla a fóliát és további 20-25 percig süsd.
Ez is érdekelhet:
- 5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni
- Cukkini 10 variációban: így készítsd el a diétás kedvencet, hogy soha ne und meg!