Vitathatatlanul a diétázók legnagyobb kedvence a tészták zöldséggel való helyettesítése! Készíthettél már spagettit, pizzát, zsemlét, sőt rizst is szénhidrát nélkül. Most egy új nagy kedvencet varázsolhatsz diétássá!

Minek ide szénhidrát: tészta nélkül is isteni a lasagne

Bombasztikus újítás! A diétázók kedvenc zöldsége száműzi a lisztet a tésztaételek nagy klasszikusából! Készítsd el te is, és élvezd büntetlenül az igazi olasz ízeket!

 

Elkészült a lasagna szénhidrátmentes változata!

 

Nem csalás és nem ámítás: tésztája karfiolból készül! Ugyanis a karfiol hihetetlenül magas rosttartalma alkalmassá teszi arra ezt a csodás zöldséget, hogy helyettesítsd vele a lisztet! A hozzá készített besamelből szintén száműztük neked a szénhidrátot, így valóban egy igazi diétás étel kerülhet az asztalra!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300g robotgépben aprított karfiol
  • 3 tojás
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. bors
karfiol lasagne

Fotó: shutterstock

A besamelhez:

  • 180 ml tej
  • 200 g karfiol
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 tk. só
  • csipetnyi bors
  • 500 g bolognai szósz
  • reszelt parmezán vagy más sajt ízlés szerint

 

Így készítsd a tésztát:

1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

2. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és olajozd is meg kissé.

3. A finomra aprított karfiolt egy edényben tedd a mikróba kb. 2 percre, majd keverd át és újabb 2 perce tedd vissza.

4. Egy száraz konyharuhában amennyire csak lehet, nyomkodd ki a karfiolól a nedvességet.

5. Most add hozzá a tojást, sót és borsot, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz belőle.

6. Simítsd a sütőlapra, majd tedd a sütőbe 15 percre.

7. Hűtsd 10 percig, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt és vágd a lasagne-s tálnak megfelelő méretűre a tésztát

 

Karfiolos besamel:

1. Tedd fel főni a rózsáira szedett karfiolt a tejjel és a fűszerekkel. Forrald fel, majd vedd kis lángra és fedő alatt főzd kb. 15 percig

2. Miután levetted a tűzről, botmixerrel pépesítsd. A végén mixeld hozzá a tojást is.

 

Összeállítás:

1. Kend meg az edény alját kevés bolognai szósszal, majd rétegezd 3 sorban a hozzávalókat tészta, besamel, bolognai szósz, sajt sorrendben.

2. Takard le alufóliával, 160 fokon süsd 25 percet, majd vedd le róla a fóliát és további 20-25 percig süsd.

 

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink