Ebben az ételben a sovány fehérjét képviselő csirkemell és az egészséges, gluténmentes, rostdús hajdina a két főszereplő. A mustáros csirke hajdinával adagonként mindössze kb. 340 kcal-t tartalmaz, így, ha akár még némi sovány sajttal is megszórhatod.
Mustáros csirke hajdinával és rukkolával
Hozzávalók (4 személyre):
500 g csirkemellfilé
250 g hajdina
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál mustár
1-2 marék rukkola
2-3 ek olívaolaj
só
őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. A hajdinát többször is mossuk át, majd kétszeres mennyiségű sós vízben rakjuk fel főni.
2. A megtisztított, megmosott csirkemellet vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk meg, majd a felhevített olajon süssük ropogósra – közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát meg a három evőkanálnyi mustárt is.
3. Ha már majdnem kész a csirke, keverjük hozzá a megmosott, lecsepegtetett rukkolát is, 1-2 pedig alatt hagyjuk összeesni.
4. A hajdinát osszuk el tányérokon, és halmozzuk rá a rukkolás-mustáros csirkét.
Elkészítési idő: 45 perc
DF-tipp:
Az ételhez ízlés szerint adhatsz még ízlés szerint zöld leveles zöldségeket, sült paradicsomot, sült paprikát.
A recept forrása: Vidék íze
EZ IS ÉRDEKELHET:
- 5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni
- A sült sárgarépa igazi csemege a fogyókúrázóknak
- Hajdina: nem csak lisztérzékenyeknek!