Diéta szempontjából a dió legnagyobb előnye, hogy teltségérzetet kelt, és mivel lassan szívódik fel, így jó ideig nem leszel éhes tőle. Ráadásul ebben a receptben a gyömbér is szerepel, ami szintén rengeteg pozitív hatással rendelkezik, és hatékony szerepe van a zsírégetésben is. Az a fantasztikus ebben az ötletben, hogy a panír lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint egyébként. Ráadásul sokkal gyorsabban el is készülsz, és még ízletesebb ebédet készíthetsz. Láss neki!
Dióbundás csirkemell
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 2+2 ek. szénhidrát-csökkentett liszt
- 2 ek. darált dió
- só
- 1/2 ek. gyömbérpor
Így készítsd:
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a sót, gyömbérport, darált diót, illetve a 2 evőkanál lisztet. A besózott csirkemell csíkokat előbb lisztben forgasd meg, azután a masszában, majd süsd ki.
Ismerd meg jobban a diót
A nemzetségbe közel húsz diófaj tartozik, a legelterjedtebbek a nemes dió, a vajdió és a fekete dió. Tápanyag-összetételüket tekintve magas fehérje-, rost-, antioxidáns- és fitoszterintartalommal rendelkeznek. A dió energiasűrűsége nagy, nagyobb mennyiségben olajsavat és linolsavat, továbbá alfa-linolénsavat tartalmaz. Kiemelkedő kalcium-, magnézium-, mangán- és vasforrás, illetve B1-, B6-vitamin-bomba. Javítja a vér koleszterinszintjét, a véredények működését. Fogyasztásával csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. A konyhában számos felhasználási módja ismert. Dúsíthatjuk vele az ételeinket, például, tehetjük gabonaalapú köreteinkbe, ezáltal a tápértékük magasabb lesz, az ízük pedig különlegesebb. Ugyancsak gazdagíthatjuk vele salátáinkat, desszertjeink töltelékét, és nem utolsósorban díszíthetünk is vele. Pikáns hidegtálak alapkomponense is lehet. Jól harmonizál a gyümölcsökkel, kiemeli egyes sajtok aromáját.