Kedvenc olasz édességünket alakkímélő módon is elkészíthetjük. Élvezzük bűntudat nélkül: ez a kávés finomság tökéletes desszert ebéd után.

Könnyű desszert, a kávés panna cotta

Nagy kedvencünk ez az Észak-Olaszországból származó puding: a panna cotta. Ez a desszert sokféleképpen elkészíthető, most egy kávés panna cotta receptet ajánlunk, ami alternatív édesítőszerekkel, alakkímélő módon is elkészíthető. Legyen ez a desszert egy könnyű ebéd után, így két legyet ütünk egy csapásra: kielégítjük édesség utáni vágyunkat, és még a kajakómát is megússzuk, köszönhetően a benne lévő kávénak.

Kávés panna cotta

Hozzávalók (6 adaghoz):

1 konzerv (380-400 ml) kókusztej

65 g nyírfacukor

1 tk instant kávé

¼ tk őrölt fahéj

1/8 tk só

1 db 7 grammos ízesítetlen zselatin lap

1 csésze natúr kefir

1 tk vaníliakivonat

kakaópor és kávészemek a díszítéshez

 

Elkészítése:

1. A kókusztejet keverjük simára, majd egy bögrényit öntsünk külön egy közepes serpenyőbe. Keverjük hozzá a nyírfacukrot, az instant kávét, a fahéjat és a sót, végül szórjuk a tetejére a zselatint.

2. Hagyjuk 5 percig állni, majd közepes lángon főzzük folyamatos kevergetés mellett 2 percig.

3. Keverjük el a kefirt, a vaníliát és a maradék ¾ csészényi kókusztejet egy tálban, majd forgassuk bele a zselatinos mixbe, és keverjük folyamatosan.

4. Öntsük szét egyenlő arányban 6 kisebb pohárba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 

DF-tipp:

Holland kakaóporral, kávészemekkel meghintve tálaljuk.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink