Vegán áfonyás-citromos muffin
Hozzávalók 12-16 darabhoz:
190 g búzafinomliszt
170 g mandulaliszt
110 g nádcukor (vagy nyírfacukor, ha nem érzékeny rá)
2 teáskanál sütőpor
350 deci mandula- vagy szójaital
120 ml napraforgóolaj
2 evőkanál citromlé
1 db citrom reszelt héja
155 g mirelit áfonya (ha frisset használunk, kicsit kevesebb is elég) + néhány szem a tálaláshoz
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy muffinforma mélyedéseit béleljük ki papírkapszlikkal.
A muffin száraz hozzávalóit, azaz a kétféle lisztet, a cukrot és a sütőport keverjük össze egy tálban. Egy másik edényben dolgozzuk össze a nedves hozzávalókat: a növényi italt, az olajat, a citromlevet és a citrom reszelt héját.
A nedves alapanyagokba óvatosan forgassuk bele az áfonyát, és dolgozzuk össze az egészet a száraz hozzávalókkal. A muffintésztát kanalazzuk a formákba, és süssük 25-30 percig. A vegán gyümölcsös muffint tálaljuk pár szem friss áfonyával.
DF-tipp:
A muffin másnap a legfinomabb, szobahőmérsékleten 2-3 napig eláll, hűtőben tárolva akár egy hétig is jó lehet. Ez esetben fogyasztás előtt melegítsük fel mikróban a sütiket.
Hogyan készül a vegán karamellszelet és barackos pite? Még több desszert receptjét találja meg az áprilisi Diéta és Fitneszben! A magazin keresse a digitalstand.hu/dietaesfitnesz oldalon vagy az újságárusoknál!
EZ IS ÉRDEKELHETI:
- Valami édeset, de gyorsan! Sütés nélküli receptek
- 3 könnyű kakaós desszert 30 perc alatt
- Hogyan készül a fogyókúrás pizza?
- Spenótos-gombás vegán palacsinta