Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy

Ne hagyd, hogy a rosszkedv leggyőzzön. Próbáld ki egyszerű tippjeinket, amelyek segítik feltölteni kimerült energiaraktáraidat, és újra kirobbanó formában érezheted magad.

1. Kortyolgass kávét napközben többször. A gyakori, kisebb mennyiségű koffeinfogyasztás hatásosabban tart ébren, mint az egyszeri, nagyobb dózisban elfogyasztott kávé.

2. Figyelj az elfogyasztott ételek glikémiás indexére. Az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek (pl. gabonapehely, árpa, dió, joghurt) kevésbé befolyásolják a vércukorszintet, mint a magas glikémiás indexűek (pl. fehér rizs, spagetti, burgonya, kukoricapehely, cukros gyümölcslevek, sütemények). A kiegyensúlyozott vércukorszint segít elkerülni az éhség miatt bekövetkező „mélypontokat”.

3.Sétálj. Ha úgy érzed, nagyon lelassultál és túlságosan fáradt vagy ahhoz, hogy tovább folytasd a munkát, sétálj legalább 10 percet a friss levegőn. Az oxigén és a mozgás jó hatással van az energia-anyagcserére. Ráadásul mozgás hatására megnő a boldogsághormonként is ismert endorfinok mennyisége.

4. Igyál elegendő folyadékot. A kiszáradás első tünetei között igen gyakori a fáradtság, levertség. Ha nem gondoskodsz megfelelő folyadékbevitelről, túl sok kávét és cukros üdítőt fogyasztottál, könnyen dehidratálttá válhatsz.

fáradtság

Fotó: Shutterstock

5. Próbáld ki a szibériai ginzenget! Ez a gyógynövény serkenti az inzulintermelést, csökkenti a vércukorszintet, így stabilizálja az energiaszintet. Serkenti az idegrendszer működését, védi a szervezetet a stressz pusztító hatásaitól, segít a fizikai és a mentális fáradtság leküzdésében.

6, Ellenőriztesd a pajzsmirigyhormonok szintjét egyszerű vérvizsgálattal. Ha szervezeted nem termel elegendő pajzsmirigyhormont, állandóan fáradtnak érezheted magad. A tünetek között szerepelhet még a száraz bőr, a súlygyarapodás és a székrekedés is.

7. Feküdj le 15 perccel korábban, mint szokott. Minden héten negyedórával korábban próbálj ágyba bújni, egészen addig, amíg biztosítani tudod a megfelelő alvásmennyiséget a szervezeted számára. Akkor alszol eleget, ha ébredés után frissnek és pihentnek érzed magad.

8. Szedj aranygyökér-kapszulát. Ez a gyógynövény segít leküzdeni a rossz hangulatot, jó krónikus fáradtság ellen, kitűnő serkentőszer, javítja a teljesítményt és enyhíti a stressz okozta tüneteket.

9. Lélegezz tudatosan! Ülj le egy székre egyenes háttal, tedd a kezed a gyomrodra és lelegezz mélyet úgy, hogy érezd a kezet emelkedni és süllyedni. Ismételd meg a gyakorlatot ötször. Ezt követően lélegezz mélyeket úgy, hogy belélegzéskor a váll és a nyak izmai felfelé emelkednek. Tartsd bent a levegőt egy pillanatra, majd engedd le a vállad és fújd ki a levegőt. Ismételd addig a gyakorlatot, míg úgy érzed, felfrissültél.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.
Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!

Ajánlataink