Kezdődik az iskolaév, újra kinyitnak a bölcsődék, óvodák. A nyáron megerősödött, kipihent lurkók ismét nagyobb közösségbe mennek, a szülőknek pedig fel kell készülniük, hogy a nyári szünet után most majd a különféle betegségek miatt kell szabadságot kérniük a munkahelyükön. Ha bármilyen apró jelből azt vennénk észre, hogy a gyerekben kezd kialakulni a betegség, azonnal tegyünk ellene.

Beteg a gyerek? Előzze meg a bajt!

A kicsiknek még fejletlenebb az immunrendszerük, így villámgyorsan kapnak el egymástól különféle betegségeket. A legtöbb szülő egy kis orrfolyást, kósza köhécselést még nem reagál túl, bár jó lenne ezeket az apró tüneteket sem félvállról venni. A bajt ugyanis sokkal jobb megelőzni, mint kezelni. különösen, ha kisgyerekekről van szó.

Vészjósló tünetek:

  •     Orrfolyás
  •     Köhögés
  •     Bágyadtság
  •     Fáradtság
  •     Étvágytalanság
  •     Hányinger/émelygés
  •     Hasmenés (minden egyéb tünet nélkül)

A legjobb, ha ilyen tünetek esetén azonnal támadásba lendülünk. Természetesen az lenne a legjobb, ha ilyenkor a kicsi egy-két napig otthon pihenne, de tudjuk, sok szülő nem teheti meg, hogy minden apróság miatt szabadságot vegyen ki. szerencsések azok, akiknek a közelében él azonnal mozgósítható nagyszülő. Első fegyverünk legyen a vitamin és a probiotikum! Egy-egy C-vitamin vagy probiotikum-kúrát amúgy sem árt tartani a gyerekeknél rendszeres időközönként. Ha betegség jeleit vélnénk felfedezni, adjunk a gyereknek nagy adag C-vitamint.

Ezt tehetjük cseppek vagy tabletta formájában, de rásegíthetünk a vitaminpótlásra természetes úton is. Ilyenkor kínáljuk a gyereket magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsökkel, almával, ananásszal, avokádóval, citrommal, naranccsal, grépfrúttal, fekete ribizlivel, málnával, mangóval. A zöldségek közül magas C-vitamin-tartalma van a paprikának, karalábénak, kelbimbónak, zöldborsónak, vörös káposztának. Ezeket az élelmiszereket ilyenkor változatosan beépíthetjük a gyermek étrendjébe. Bármilyen tünet esetén nagyon fontos a folyadékpótlás. Ugyanis ha a kicsik szervezete gyengül, rögtön étvágytalanok lesznek. Nagyon fontos, hogy ha enni nem is hajlandók, de igyanak, amennyit csak bírnak. Nagyon jó ilyenkor a tea – szigorúan langyosan, nem melegen. Melegen a tea irritálja a gyomrot és a beleket, sőt a közhiedelemmel ellentétben torokfájásra, megfázásra sem jó a forró tea, mert ingerli a torkot és a garatot. A teába cseppentsen pár csepp mézet, csodákra képes.

Forró fürdő minden bajra

Fürödni a legtöbb gyerek szeret, ezért a legkisebb tünetek megjelenésekor alkalmazzunk egy illatos, aromaterápiás fürdőt. Érdemes többféle illóolajat beszerezni. Az illatos, illóolajos fürdő segít megelőzni a betegségek kialakulását. legyen szó megfázásról, köhögésről, hasfájásról, az aromaterápia hatékonyan enyhítheti a tüneteket. Bő vízbe csepegtessünk pár csepp olajat és alaposan keverjük el a vízben. A meleg víz hatására illatos pára keletkezik, amely belélegezve gyógyító hatással bír.

Prevenciós étrend

Már egy jól összeállított étrenddel is sokat tehet a gyermeke egészségéért. Fontos tudni, hogy a gyerekeknek nem javasolt túl nehéz, zsíros, nehezen emészthető ételeket adni. egyszerűen azért nem, mert a szervezetük túl sok energiát fog fordítani a nehéz ételek megemésztésére, ezáltal viszont gyengül a védekező képessége. könnyű, de tartalmas, rostokban és vitaminokban gazdag étrenddel azonban mindez megelőzhető.

Ezek is érdekelhetnek

3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.
Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.

Ajánlataink