A gofri azokra a reggelekre való, amikor nem kell rohanni, és van időnk komótosan elkészíteni az ételt, nyugodtan, hosszan falatozni. Az alábbi brownie gofri energiamentes cukorpótlóval készül, de ha belefér, kipróbálhatod nyírfacukorral is, ha nem érzékeny rá a hasad. A csokoládéból mindképp válaszd a magas kakaótartalmú változatot, az almaszószból pedig a cukormenteset.
Brownie gofri almaszósszal
Hozzávalók (4 személyre):
30 g zabliszt
40 g rizsliszt
25 g holland kakaópor
3 ek mandulaliszt
¼ tk sütőpor
¼ tk só
6 ek kókuszzsír
90 magas kakaótartalmú étcsokoládé
65 g energiamentes cukorpótló (vagy nyírfacukor)
2 db nagyobb tojás
1 tk vaníliakivonat
50 g cukormentes almaszósz
Elkészítése:
1. Keverjük el a zab-, a rizs- és a mandulalisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval.
2. Vízgőz fölött olvasszuk össze a kókuszzsírt az étcsokoládéval. Ha teljesen elolvadt, vegyük le a gőzről, keverjük el a cukorpótlóval. Adjuk hozzá az almaszószt és a vanília kivonatot. Amikor már kihűlt, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
3. Ha a nedves hozzávalókat teljesen elkevertük, akkor öntsük hozzá a kakaós lisztkeveréket. Közben melegítsük fel a gofrisütőt, kenjük ki kevés olajjal. Spatula segítségével oszlassuk el a tésztát a sütőben, majd süssük aranybarnára.
Elkészítési idő: 25 perc
DF-tipp:
Tálalhatod az almaszósz helyett friss idénygyümölcsökkel, de ha van rá egy kis plusz időd, elkészítheted hozzá az almás pite tölteléket, aminek a receptjét ide kattintva találod meg. Ha nem fogyókúrázol, egy kevés karamellöntettel ízesítheted.
EZ IS ÉRDEKELHET: