GYÜMÖLCSÖK:
Banán
Az egyik legízletesebb kálium- és magnéziumforrása lehet szervezetünknek. Védi csontjainkat, jótékony hatással van a szívünkre és a vérnyomásunkra. igencsak kalóriadús, így jobb, ha az esti órákban már nem fogyasztjuk – ám edzés előtt kiváló energiaforrás lehet.
ZÖLDSÉGEK:
Sárgarépa
Karotinban gazdag rágcsálnivaló. Alapvető vitaminforrás, mindemellett magas rosttartalma jótékony hatással van a bélműködésre, javítja a máj működését. a-vitamint is tartalmaz, amelynek köszönhetően javítja a szem- és bőrproblémákat. Remek antioxidáns.
HÚSOK:
Máj
Ez a tápanyagokban gazdag élelmiszer sokféleképpen elkészítve kerülhet asztalunkra. Szerencsére a többi belsőséggel ellentétben, könnyen, gyorsan elkészíthető. Jól tesszük, ha sokat fogyasztunk belőle: vasban, cinkben, káliumban, kalciumban és a-vitaminban gazdag.
GABONAFÉLÉK:
Quinoa
Picit csalunk: a quinoa valójában a magok közé tartozik, ám a közbeszédben – annak köszönhetően, hogy az inkák a „gabonák anyja” elnevezéssel illették – a gabonafélék között tartják számon. Gluténmentes, fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, könnyen emészthető. köretként, saláták ízesítéséhez is kiváló.
TEJTERMÉKEK:
Vaj
Talán meglepő választás, ám a kulcs – ezúttal is – a mértékletességben rejlik. Amennyiben nem visszük túlzásba a fogyasztását, jótékony hatással lehet a szervezetünkre. Fontos A- és D-vitamin-forrás, kisebb mértékben E-vitamin is megtalálható benne. Kiváló jódforrás, ami a pajzsmirigy egészséges működéséhez járul hozzá.