Pestós-csirkés szendvics sült paprikával
Hozzávalók:
- 2 szelet rozskenyér
- 6 dkg sült csirkemell
- 1 teáskanál zöld pesto
- 1 fél kápia paprika
Elkészítés: A paprikát csíkozzuk fel és egy sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg, míg szinte fekete lesz a széle. Az egyik kenyérszeletet kenjük meg a pestóval. Helyezzük a tetejére a csíkokra vágott sült csirkemellet. Borítsuk be a kihűlt sült paprikával.
DF-tipp: Jól megy hozzá egy kevéske reszelt füstölt mozzarella sajt.
Kb. 450 kcal
Grillezett pulykamelles eperrel
Hozzávalók:
- 1 teljes kiőrlésű tortilla
- 6 dkg sült pulykamell (vagy bármilyen maradék sült hús, esetleg sült sonka)
- 2 jégsaláta- vagy zöldsaláta-levél
- 2 szelet sárga vagy zöld kaliforniai paprika
- 1 teáskanál joghurt
- 15 dkg eper
Elkészítés: Kiterítjük a tortillát, ráhelyezzük a salátaleveleket. Erre halmozzuk a pulykahúst és a paprikát, majd lecsepegtetjük a natúr joghurttal. Szorosan feltekerjük, és mellé elfogyasztjuk az édes epret.
Kb. 390 kcal
DF-tipp: Nagyon finom barackkal is!
Tojáskrémes zsemle metélőhagymával és mozzarellával
Hozzávalók:
- 1 rozsos, magvas zsemle
- 1 tojás
- 1 teáskanál natúr joghurt
- csipetnyi mustár
- csipetnyi light majonéz
- só
- bors
- kismaroknyi metélőhagyma
- 5 dkg mozzarella sajt
Elkészítés: A tojást megfőzzük, majd, ha kihűlt, egy villa segítségével összetörjük és összekeverjük a joghurttal, mustárral, majonézzel, sóval, borssal. A metélőhagymát egészen apróra vágjuk, a mozzarellát felszeleteljük. A metélőhagymát hozzákeverjük a tojáskrémhez, majd a krémmel megkenjük a zsemle mindkét felét. Ráhelyezzük a mozzarellát, majd ízlés szerint paradicsommal fogyaszthatjuk.
Kb. 450 kcal