Bár a szendvics reggelire, ebédre, vacsorára és uzsonnára is alkalmas, egy diétás étrendbe nehezen illeszthető be, hiszen a fehér kenyér, a zsíros sajt, a felvágottak nem éppen alacsony kalóriatartalmukról híresek. Az alábbiakban olyan különleges szendvicseket mutatunk be, melyek kalóriatartalma 300 kcal, így bátran fogyaszthatók fogyókúra alatt is.

5 szuper szendvics, ami csak 300 kalória

Rákkal töltött tortilla

A töltelék hozzávalói: 20 dkg koktélrák, kevés apróra vágott ananász, zsírszegény majonéz, dijoni mustár, fokhagyma, csíkokra vágott kígyóuborka, spenótlevél.

A spenótleveleket forrázzuk le, majd tegyük félre. A rákot csepegtessük le, és fokhagymán pár perc alatt pirítsuk át. A kígyóuborkát, az ananászt, valamint a majonézt a dijoni mustárral keverjük össze, és hagyjuk állni egy fél órát. A tortilla-lapot tegyük 30 másodpercre mikrohullámú sütőbe, hogy felmelegedjen. A tortilla egyik felébe tegyük a már leforrázott és lecsöpögtetett spenótleveleket, majd az ananászos keveréket, rakjunk a tetejére egy jókora adag rákot, majd tekerjük fel. Fogpiszkálóval rögzíthetjük, így nem csúszik szét!

  • 290 kcal
  • 9 gr zsír
  • 30 gr fehérje
  • 28 gr szénhidrát

Gyümölcsös-csirkés szendvics

Hozzávalók: csirkemell, zeller, szőlő, vöröshagyma, ananász, salátalevél, két szelet teljes kiőrlésű kenyér.

A szőlőt szemezzük le, és keverjük össze az apróra vágott ananásszal. A vöröshagymát és a zellert vágjuk csíkokra, és azt is keverjük a gyümölcsökhöz. Az egészre öntsünk natúr joghurtot, és tegyük egy órára a hűtőbe. A csirkemellet egy kevés olívaolajon, csipetnyi gyömbérrel pirítsuk aranybarnára. A kenyérszeletekre tegyünk salátalevelet, halmozzuk rá a gyümölcsös, joghurtos keveréket, majd tegyünk a tetejére a pirított csirkemellből is. Egzotikus, különleges ízű szendvics!

  • 300 kcal (150 kcal/szelet)
  • 10 gr zsír
  • 26 gr fehérje
  • 39 gr szénhidrát

Pulykás pita görög módra

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, joghurt, gomba, fokhagyma, só, paprika, paradicsom, paprika, lila hagyma, egy darab pita.

A pulykamellet csíkozzuk fel, kevés olívaolajba keverjük bele a reszelt fokhagymát, sót, borsot, valamint a joghurtot. Keverjük össze, és a keveréket egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Másnap dobjuk az egészet forró serpenyőbe, tegyük hozzá az apróra vágott gombát, és pirítsuk, míg a hús szép barna lesz. Közben daraboljuk fel a lila hagymát, paprikát, paradicsomot. A pitát fél percre tegyük a mikróba, hogy picit felmelegedjen, majd tegyük bele a serpenyőből kikanalazott húsos egyveleget. A tetejére dobáljunk paprikát, paradicsomot, lila hagymát és tekerjük fel. Kiadós, laktató és nagyon finom!

  • 320 kcal
  • 11 gramm zsír
  • 31 gramm fehérje
  • 40 gramm szénhidrát

Dél kedvence

Hozzávalók: két szelet tönkölybúza kenyér, 30 dkg báránycomb, light majonéz, mustár, fokhagyma, ananász, zöld salátalevél.

Ez igazi ínyencfalat. Vágjuk vékonyabb szeletekre a báránycombot, vagy ha túl vastagra sikerül, kicsit klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd vagy grillrácson, vagy nagyon kevés olívaolajon, serpenyőben süssük meg, hogy puha legyen. A fokhagymát reszeljük le, keverjük bele a mustáros majonézbe. A kenyérre tegyünk egy salátalevelet, rakjuk rá az illatos sült húst, majd a hús tetejére tegyünk egy kanálnyi majonézt. Végül dobáljunk rá ananász darabkákat, és a kenyér másik felét egy salátalevéllel együtt borítsuk a tetejére.

  • 310 kcal (155 kcal/szelet)
  • 17 gramm zsír
  • 22 gramm fehérje
  • 18 gramm szénhidrát

Cézár salátás

Hozzávalók: 2 darab ripsz-ropsz, 20 dkg csirkemell, zöld salátalevél, paradicsom, parmezán sajt, natúr joghurt, mustár.

A joghurtot keverjük el egy teáskanál mustárral. A csirkét vágjuk vékony csíkokra és pirítsuk meg kevés olívaolajon, amíg szép barna lesz. Vágjuk apró darabokra a salátát és a paradicsomot, majd jó alaposan keverjük el a mustáros joghurttal. Várjunk fél órát, míg a hús is kihűl és a saláta is összeérik. Tegyünk egy-egy adag joghurtos salátát a ripsz-ropsz-ok tetejére, majd pakoljuk meg a csirkehússal, és végül szórjuk meg kevés parmezán sajttal. Kiváló ebéd vagy vacsora!

  • 230 kcal (115kcal/ripsz-ropsz)
  • 6 gr zsír
  • 21 gr fehérje
  • 25gr szénhidrát

Ezeket is érdemes megnéznie!

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.