Bár a szendvics reggelire, ebédre, vacsorára és uzsonnára is alkalmas, egy diétás étrendbe nehezen illeszthető be, hiszen a fehér kenyér, a zsíros sajt, a felvágottak nem éppen alacsony kalóriatartalmukról híresek. Az alábbiakban olyan különleges szendvicseket mutatunk be, melyek kalóriatartalma 300 kcal, így bátran fogyaszthatók fogyókúra alatt is.

5 szuper szendvics, ami csak 300 kalória

Rákkal töltött tortilla

A töltelék hozzávalói: 20 dkg koktélrák, kevés apróra vágott ananász, zsírszegény majonéz, dijoni mustár, fokhagyma, csíkokra vágott kígyóuborka, spenótlevél.

A spenótleveleket forrázzuk le, majd tegyük félre. A rákot csepegtessük le, és fokhagymán pár perc alatt pirítsuk át. A kígyóuborkát, az ananászt, valamint a majonézt a dijoni mustárral keverjük össze, és hagyjuk állni egy fél órát. A tortilla-lapot tegyük 30 másodpercre mikrohullámú sütőbe, hogy felmelegedjen. A tortilla egyik felébe tegyük a már leforrázott és lecsöpögtetett spenótleveleket, majd az ananászos keveréket, rakjunk a tetejére egy jókora adag rákot, majd tekerjük fel. Fogpiszkálóval rögzíthetjük, így nem csúszik szét!

  • 290 kcal
  • 9 gr zsír
  • 30 gr fehérje
  • 28 gr szénhidrát

Gyümölcsös-csirkés szendvics

Hozzávalók: csirkemell, zeller, szőlő, vöröshagyma, ananász, salátalevél, két szelet teljes kiőrlésű kenyér.

A szőlőt szemezzük le, és keverjük össze az apróra vágott ananásszal. A vöröshagymát és a zellert vágjuk csíkokra, és azt is keverjük a gyümölcsökhöz. Az egészre öntsünk natúr joghurtot, és tegyük egy órára a hűtőbe. A csirkemellet egy kevés olívaolajon, csipetnyi gyömbérrel pirítsuk aranybarnára. A kenyérszeletekre tegyünk salátalevelet, halmozzuk rá a gyümölcsös, joghurtos keveréket, majd tegyünk a tetejére a pirított csirkemellből is. Egzotikus, különleges ízű szendvics!

  • 300 kcal (150 kcal/szelet)
  • 10 gr zsír
  • 26 gr fehérje
  • 39 gr szénhidrát

Pulykás pita görög módra

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, joghurt, gomba, fokhagyma, só, paprika, paradicsom, paprika, lila hagyma, egy darab pita.

A pulykamellet csíkozzuk fel, kevés olívaolajba keverjük bele a reszelt fokhagymát, sót, borsot, valamint a joghurtot. Keverjük össze, és a keveréket egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Másnap dobjuk az egészet forró serpenyőbe, tegyük hozzá az apróra vágott gombát, és pirítsuk, míg a hús szép barna lesz. Közben daraboljuk fel a lila hagymát, paprikát, paradicsomot. A pitát fél percre tegyük a mikróba, hogy picit felmelegedjen, majd tegyük bele a serpenyőből kikanalazott húsos egyveleget. A tetejére dobáljunk paprikát, paradicsomot, lila hagymát és tekerjük fel. Kiadós, laktató és nagyon finom!

  • 320 kcal
  • 11 gramm zsír
  • 31 gramm fehérje
  • 40 gramm szénhidrát

Dél kedvence

Hozzávalók: két szelet tönkölybúza kenyér, 30 dkg báránycomb, light majonéz, mustár, fokhagyma, ananász, zöld salátalevél.

Ez igazi ínyencfalat. Vágjuk vékonyabb szeletekre a báránycombot, vagy ha túl vastagra sikerül, kicsit klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd vagy grillrácson, vagy nagyon kevés olívaolajon, serpenyőben süssük meg, hogy puha legyen. A fokhagymát reszeljük le, keverjük bele a mustáros majonézbe. A kenyérre tegyünk egy salátalevelet, rakjuk rá az illatos sült húst, majd a hús tetejére tegyünk egy kanálnyi majonézt. Végül dobáljunk rá ananász darabkákat, és a kenyér másik felét egy salátalevéllel együtt borítsuk a tetejére.

  • 310 kcal (155 kcal/szelet)
  • 17 gramm zsír
  • 22 gramm fehérje
  • 18 gramm szénhidrát

Cézár salátás

Hozzávalók: 2 darab ripsz-ropsz, 20 dkg csirkemell, zöld salátalevél, paradicsom, parmezán sajt, natúr joghurt, mustár.

A joghurtot keverjük el egy teáskanál mustárral. A csirkét vágjuk vékony csíkokra és pirítsuk meg kevés olívaolajon, amíg szép barna lesz. Vágjuk apró darabokra a salátát és a paradicsomot, majd jó alaposan keverjük el a mustáros joghurttal. Várjunk fél órát, míg a hús is kihűl és a saláta is összeérik. Tegyünk egy-egy adag joghurtos salátát a ripsz-ropsz-ok tetejére, majd pakoljuk meg a csirkehússal, és végül szórjuk meg kevés parmezán sajttal. Kiváló ebéd vagy vacsora!

  • 230 kcal (115kcal/ripsz-ropsz)
  • 6 gr zsír
  • 21 gr fehérje
  • 25gr szénhidrát

Ezeket is érdemes megnéznie!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink