Pulykás-avokádós retekcsírával
Hozzávalók:
- 1 teljes kiőrlésű buci
- 6 dkg sült pulyka vagy pulykamellsonka
- mustár
- ½ avokádó
- kismaroknyi retekcsíra
- fél citrom leve
Elkészítés: A bucit vágjuk ketté, kenjük meg mustárral. Helyezzük az egyik felére a pulykahúst, daraboljuk rá a fél avokádót, amelyet előzőleg lecsepegtettünk a fél citrom levével. Halmozzuk rá a csírát és jó alaposan nyomjuk rá a buci másik felét.
Kb. 430 kcal
Currys csirkepita fenyőmaggal
Hozzávalók:
- 1 teljes kiőrlésű pita
- 8 dkg csirkemellfilé
- 1 evőkanál currypor
- 2 nagy salátalevél
- 1 maroknyi pirított fenyőmag
- zöld saláta
- fél citrom
- olívaolaj
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés: Kevés olívaolajon pirítsuk át a vékony kockákra vágott csirkemellet. Szórjuk meg a curryporral. Adjunk hozzá sót, borsot, és ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagymát. Pirítsuk addig, míg a hús készre sül. Tegyük félre hűlni. A pitába tépkedjük bele a salátalevelet, halmozzuk bele a húst, majd szórjuk meg fenyőmaggal. Paradicsomsalátával fogyaszthatjuk.
DF-tipp: Pita helyett csavarhatjuk a húst egy teljes kiőrlésű tortillába is.
Kb. 428 kcal
Grillezett zöldséges
Hozzávalók:
- 1 rozsos kifli
- 2 csík kaliforniai paprika
- 4-5 karika cukkini vagy padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 fej gomba
- 2 koktélparadicsom
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés: A zöldségeket karikázzuk, daraboljuk fel. Kevés olívaolajon, a fokhagyma, só és bors hozzáadásával pirítsuk meg annyira, hogy még egy picit roppanósak maradjanak. Ha készen van, picit tegyük félre hűlni. Ha már kellően kihűlt, vágjuk félbe a kiflit és halmozzuk bele a zöldségeket. Kevés parmezán sajttal megszórva fogyaszthatjuk.
Kb. 385 kcal
Wasabis-lazacos buci
Hozzávalók:
- 1 teljes kiőrlésű magvas zsemle
- pici wasabi
- 2 szelet füstölt lazac
- késhegynyi light krémsajt
- 3-4 karika kígyóuborka
- kevés friss bazsalikomlevél
Elkészítés: A bucit vágjuk félbe és kenjük meg a light sajtkrémmel. Erre kenjünk egy vékonyka réteg wasabit. Helyezzük rá a lazacszeleteket, majd csipkedjünk a tetejére bazsalikomot. Koronázzuk meg a kígyóuborka-szeletekkel, és borítsuk be a buci másik felével.
DF-tipp: Ha nem lenne kéznél wasabi, készíthetjük tormával vagy csípős dijoni mustárral is.
Kb. 485 kcal