Itt van az ősz. De nemcsak a gyerekeknek jó, ha házi uzsonnát visznek magukkal, az irodában is jól jön, az egészségesebb szendvics a család felnőtt tagjainak. Sorozatunk második része következik!

Mi legyen az uzsonna? Szendvicsek hétköznapokra – 2. rész

Pulykás-avokádós retekcsírával

Hozzávalók:

  • 1 teljes kiőrlésű buci
  • 6 dkg sült pulyka vagy pulykamellsonka
  • mustár
  • ½ avokádó
  • kismaroknyi retekcsíra
  • fél citrom leve

Elkészítés: A bucit vágjuk ketté, kenjük meg mustárral. Helyezzük az egyik felére a pulykahúst, daraboljuk rá a fél avokádót, amelyet előzőleg lecsepegtettünk a fél citrom levével. Halmozzuk rá a csírát és jó alaposan nyomjuk rá a buci másik felét.

Pulykás-avokádós retekcsírával

Pulykás-avokádós szendvics retekcsírával
Fotó: Shutterstock

Kb. 430 kcal

Currys csirkepita fenyőmaggal

Hozzávalók:

  • 1 teljes kiőrlésű pita
  • 8 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál currypor
  • 2 nagy salátalevél
  • 1 maroknyi pirított fenyőmag
  • zöld saláta
  • fél citrom
  • olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítés: Kevés olívaolajon pirítsuk át a vékony kockákra vágott csirkemellet. Szórjuk meg a curryporral. Adjunk hozzá sót, borsot, és ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagymát. Pirítsuk addig, míg a hús készre sül. Tegyük félre hűlni. A pitába tépkedjük bele a salátalevelet, halmozzuk bele a húst, majd szórjuk meg fenyőmaggal. Paradicsomsalátával fogyaszthatjuk.

Currys csirkepita fenyőmaggal

Currys csirkepita fenyőmaggal
Fotó: Shutterstock

DF-tipp: Pita helyett csavarhatjuk a húst egy teljes kiőrlésű tortillába is.

Kb. 428 kcal

Grillezett zöldséges

Hozzávalók:

  • 1 rozsos kifli
  • 2 csík kaliforniai paprika
  • 4-5 karika cukkini vagy padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej gomba
  • 2 koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés: A zöldségeket karikázzuk, daraboljuk fel. Kevés olívaolajon, a fokhagyma, só és bors hozzáadásával pirítsuk meg annyira, hogy még egy picit roppanósak maradjanak. Ha készen van, picit tegyük félre hűlni. Ha már kellően kihűlt, vágjuk félbe a kiflit és halmozzuk bele a zöldségeket. Kevés parmezán sajttal megszórva fogyaszthatjuk.

Grillezett zöldséges szendvics

Grillezett zöldséges szendvics
Fotó: Shutterstock

Kb. 385 kcal

Wasabis-lazacos buci

Hozzávalók:

  • 1 teljes kiőrlésű magvas zsemle
  • pici wasabi
  • 2 szelet füstölt lazac
  • késhegynyi light krémsajt
  • 3-4 karika kígyóuborka
  • kevés friss bazsalikomlevél

Elkészítés: A bucit vágjuk félbe és kenjük meg a light sajtkrémmel. Erre kenjünk egy vékonyka réteg wasabit. Helyezzük rá a lazacszeleteket, majd csipkedjünk a tetejére bazsalikomot. Koronázzuk meg a kígyóuborka-szeletekkel, és borítsuk be a buci másik felével.

Wasabis-lazacos buci

Wasabis-lazacos buci
Fotó: Shutterstock

DF-tipp: Ha nem lenne kéznél wasabi, készíthetjük tormával vagy csípős dijoni mustárral is.

Kb. 485 kcal

Lemaradt sorozatunk első részéről?

MI LEGYEN AZ UZSONNA? SZENDVICSEK MINDENNAPRA – 1. RÉSZ

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink