Előfordult már veled is, hogy este holtfáradtan dőltél be az ágyba, de a cikkázó gondolataid egyszerűen nem hagytak nyugodni? Sok esetben ez a stresszes életmódnak köszönhető, ám van rá hatásos megoldás!

Nem megy az alvás? 7 gyógytea, hogy nyugodt legyen az éjszakád

Azért, hogy másnap ne legyél kialvatlan és még stresszesebb a fáradság miatt, vesd be az alábbi 7 gyógytea valamelyikét, mert egytől egyig édes álmot hozhatnak a szemedre.

 

Levendula

Csodálatosan aromás, fűszeres, igen kellemes illata van és nyugtatja az idegrendszert. Ezért ha feszült, stresszes vagy, biztosan segíteni fog. Kezelhetsz vele bizonyos idegi alapú szorongást, fejfájást, depressziót vagy álmatlanságot is.
Elkészítése: 2 teáskanál szárított levendulavirágot forrázzunk le 2 deciliter vízzel, majd fedjük le, és így hagyjuk 10 percig. Végül szűrjük le, és már ihatjuk is.

 

 

Orbáncfű

Antidepresszáns hatását tudományos kísérletekkel igazolták. Emellett még a közönséges orbáncfű közérzetjavító és nyugtató hatásáról is ismert. Nagyon hatásos depresszió ellen. Elalvást segítő hatása miatt lefekvés előtt fogyasszuk. Nem szabad folyamatosan inni az ebből a gyógynövényből készült teát, ha rendszeresen isszuk, akkor 6 hétig szabad csak, és utána 4 hét szünetet kell tartani. Várandósok, kismamák és vérhígítót, nyugtatót, antidepresszánst szedők ne alkalmazzák, valamint epeköves betegeknek szintén nem ajánlott.
Elkészítése: 2 teáskanál orbáncfűvet forrázzunk le 2,5 dl vízzel. Fedjük le, hagyjuk állni 10-15 percig, majd szűrjük le.

 

Citromfű

A citromfű az egyik legfinomabb, leghatékonyabb nyugtató, alváskönnyítő tea. Oldja az idegfeszültséget, javítja az ideges szívpanaszokat, stressz esetén pedig különösen hatásos. Minden nap fogyasztható.
Elkészítése: 2 teáskanál citromfűvet forrázzunk le 2,5 dl vízzel, fedjük le, majd hagyjuk így 10 percig, aztán szűrjük le.

 

Fekete ribizli

Segít kiegyensúlyozni az idegrendszert, nagyon jó stresszoldó a fekete ribizli leveléből készült gyógytea. Kortyolgass belőle este, lefekvés előtt.
Elkészítése: 2 teáskanál fekete ribizlilevelet forrázzunk le 2,5 dl vízzel, majd 10-15 percig hagyjuk állni, ezután szűrjük le.

 

Hársfa

Ez a gyógynövény is igen hatásos lehet álmatlanság esetén. Valamint akkor is fogyaszthatod, ha gyakran idegeskedsz, mert nyugtató hatással van a központi idegrendszerre. Időseknél, legyengült betegeknél, szívbetegeknél csak rövid ideig alkalmazható belsőleg a hársfavirág teája.
Elkészítése: 1 csapott evőkanál (2-3g) tea füvet forrázzunk le 2,5 dl vízzel, fedjük le, majd hagyjuk állni 10 percig, ezután szűrjük le. 7-10 napig ihatjuk folyamatosan.

 

Komló

A komlótea is nyugtató hatású, csökkenti a szorongást, ezáltal segít megszünteti a feszültségből vagy stresszből adódó alvászavarokat. De használhatod idegi eredetű hasmenés esetén is. Este lefekvés előtt fogyaszd.
Elkészítése: 2 teáskanál szárított komlót forrázzunk le 2 dl vízzel, majd lefedve hagyjuk állni 10 percig, ezután szűrjük le. Mézzel ízesíthetjük.

 

Kamilla

Ez a gyógynövény nem csak a kellemes íze és a gyulladáscsökkentő hatása miatt hatásos. Azért is érdemes kortyolgatni belőle, mert nagyon jól oldja a feszültséget. A kamillából készült gyógytea szintén csak 6-8 hétig fogyasztható, ezután tartani kell 3 hét szünetet. Ha csak alkalmanként fogyasztod, akkor hosszabb ideig ihatod.
Elkészítése: 2 teáskanál kamillavirágot forrázzunk le 2,5 dl vízzel, fedjük le, majd 10 perc múlva szűrjük le.

 

via Egészségőrző

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Viszlát cukor és liszt! Meggyes túrópite az új diétás őrület
Legjobb ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!
A legjobb nasik fillérekből, ha diétázol
Ha a csipsz, a popcorn, a sós perec és társaik helyett kicsit különlegesebb falatokkal szeretnél kedveskedni magadnak, míg a kedvenc sorozatodat nézed, akkor megéri kipróbálni a következő receptet, ami szintén a favoritod lesz.
Olcsó magyar gyógynövények, melyek remekül segítik a fogyást
A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.
Barackos piskóta, glutén-, tej-, és cukormentesen
Különleges mentes receptet mutatunk, melynek főszereplője ezúttal a barack.
Csokikrémmel töltött eper – A nap kedvenc egészséges desszertje
A csokoládé és az eper igazi nyerő páros, a kókusz már csak ráadás! Igazán különleges és mutatós, mégis egészséges édességet készíthetünk akár vendégváráshoz is.
Végre kiderült, mitől lesz igazán eredményes a diétád
Ne hasaljon el! Vágjon bele tudatosan, lépésről lépésre a fogyókúrába!
Mit egyen a gyerek nyáron a szünidőben? Segítünk!
Főzzön vagy hagyja, hogy a gyereke belekóstoljon az önellátás cseppet sem egyszerű, de izgalmas feladatába? Segítünk, hogy a szülők és gyerekek túléljék a nyarat – a konyhában is.
Kicsit sem mindegy, mit iszol, amikor diétázol!
A megfelelő folyadékbevitel tehát elősegíti a fogyókúrád sikerét! No, de mit is kell inni és hogyan?

Ajánlataink